ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Επιμένουμε στη μεταρρυθμιστική μας ατζέντα λύνοντας εκκρεμότητες του παρελθόντος

13:04 - 19 Οκτ 2023 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Επιμένουμε στη μεταρρυθμιστική μας ατζέντα λύνοντας εκκρεμότητες του παρελθόντος
Συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει την Πέμπτη (19/10) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

«Μετά το κλείσιμο των εκλογικών κύκλων η προσοχή μας στρέφεται και πάλι στην τρέχουσα επικαιρότητα», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Και οι δύο εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στο Ισραήλ.

«Δεν χρειάζεται να σας πούμε πόσο ανησυχούμε για αυτήν την κλιμάκωση στο Ισραήλ. Σε όλες τις διεθνείς επαφές έχω επισημάνει το αναφαίρετο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα αλλά με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και την απόλυτη προστασία της ανθρώπινης ζωής. 

Θα έχω την ευκαιρία να βρεθώ σε 48 ώρες στο Κάιρο και να επαναλάβω τις θέσεις μας. Η  Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει κερδίσει το ρόλο της ως πυλώνας σταθερότητας. Τιμούμε τις στρατηγικές μας συμμαχίες αλλά από την άλλη είμαστε αξιόπιστοι συνομιλητές», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Επίσης, μετέφερε στην κα. Σακελλαροπούλου ότι «η κυβέρνηση εξακολουθεί και επιμένει στη μεταρρυθμιστική της ατζέντα λύνοντας εκκρεμότητες που έρχονται από το παρελθόν. Η τεχνητή νοημοσύνη ανοίγει νέους ορίζοντες αλλά και μια σειρά από απειλές. Να αξιοποιήσουμε το εξαιρετικά σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.