ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιοι θα συνοδεύσουν τον Ερντογάν στην Ελλάδα-Στο τραπέζι 20 συμφωνίες

19:24 - 04 Δεκ 2023 | Πολιτική
Ποιοι θα συνοδεύσουν τον Ερντογάν στην Ελλάδα-Στο τραπέζι 20 συμφωνίες
Η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα την Τετάρτη είναι ολιγόωρη, αλλά πολύ πυκνή στο περιεχόμενό της. Ο Τούρκος πρόεδρος θα βρεθεί στη χώρα μας συνοδευόμενος από πλειάδα υπουργών και κορυφαίων αξιωματούχων. Ξεχωρίζουν ασφαλώς οι συναντήσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αλλά και η πολυαναμενόμενη συμφωνία για το μεταναστευτικό.

Ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές, θα συνοδεύεται από επτά υπουργούς καθώς και από τον διπλωματικό του σύμβουλο, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς. Τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί εάν θα έρθει και ο Ιμπραήμ Καλίν, που συνήθως συνοδεύει στο εξωτερικό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα στο τραπέζι βρίσκονται πάνω από 20 συμφωνίες οι οποίες είτε θα ανακοινωθούν είτε θα υπογραφούν, με κυριότερη το μεταναστευτικό.

Ο κ. Ερντογάν, την Πέμπτη στις 11:30 θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Γιασάρ Γκιουλέρ, στη Λέσχη Αξιωματικών (ΛΑΕΔ) ενώ συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν και στο Υπουργείο Εξωτερικών. 

Από την ελληνική πλευρά, συναντήσεις με Τούρκους αξιωματούχους θα έχουν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.