ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιαννούλης: Κρεσέντο παραπληροφόρησης από Σκρέκα για τις τιμές στην αγορά

15:53 - 13 Δεκ 2023 | Πολιτική
Γιαννούλης: Κρεσέντο παραπληροφόρησης από Σκρέκα για τις τιμές στην αγορά
Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, αναφερόμενος στο γιορτινό τραπέζι και στις δηλώσεις του κ.Σκρέκα για «μηδενικές αυξήσεις» και «αρνητικό πληθωρισμό» σχολιάζει πως υπάρχει ένα κρεσέντο παραπληροφόρησης εκ μέρους του. Υπενθυμίζει δε, τις αυξήσεις στα τρόφιμα, αλλά και την θέση της Ελλάδας στον πλήθωρισμό τροφίμων στην Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος επεσήμανε -ως υπενθύμιση στον κ.Σκρέκα- ότι σύμφωνα με την Εurostat η Ελλάδα είναι τέταρτη στον πληθωρισμό τροφίμων στην Ευρώπη, ενώ όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή οι αυξήσεις στα τρόφιμα έχουν φτάσει στο 9% για τον Νοέμβριο, δηλαδή είναι τρεις φορές πάνω από τον πληθωρισμό που βρίσκεται στο 3%.

Ακόμη, στη συνέχεια επεσήμανε ότι «είναι ξεκάθαρο πλέον σε όλους, πως η εμμονή της κυβέρνησης σε ημίμετρα που δεν χτυπούν το πρόβλημα της ακρίβειας στη ρίζα του, δεν θα επιφέρει αλλαγή και το 2024 και το 2024.

Τα πολυδιαφημιζόμενα «καλάθια», τα καρτελάκια στα ράφια των σούπερ μάρκετ, η ειδική σήμανση για προϊόντα με έκπτωση 5% αλλά ακόμη και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν με καθυστέρηση δύο ετών, δεν κατάφεραν να αναχαιτίσουν, όπως αποδεικνύεται καθημερινά, το κύμα ακρίβειας που πλήττει την ελληνική κοινωνία», σχολίασε ο κ. Γιαννούλης.

Ενώ, στο τέλος αναφέρθηκε επκριτικά προς τον Υπουργό Ανάπτυξης λέγοντας ότι «Κύριε Σκρέκα αυτή είναι η πραγματικότητα και σας καλούμε επιτέλους να τη δείτε».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:54 - 13 Δεκ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.