ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μιχαηλίδου: Ο πήχης έχει μπει πολύ ψηλά-Αλλαγή «σκυτάλης» με Γεωργιάδη

21:29 - 04 Ιαν 2024 | Πολιτική
Μιχαηλίδου: Ο πήχης έχει μπει πολύ ψηλά-Αλλαγή «σκυτάλης» με Γεωργιάδη
Κατά την τελετή παραλαβής - παράδοσης στο υπουργείο Εργασίας, η νέα υπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου, θέτει ως στόχο τη δημιουργία καλύτερων και πιο καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας. «Ο πήχης έχει μπει πολύ ψηλά» δήλωσε χαρακτηριστικά, δίνοντας ταυτόχρονα και το στίγμα της επόμενης μέρας από την ανάληψη των νέων καθηκόντων της.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του Υπουργείου, η κ. Μιχαηλίδου επεσήμανε ότι επιστρέφει σε ένα υπουργείο που αγάπησε. Ανέφερε ότι από την προηγούμενη θητεία της ως υφυπουργός, εκτίμησε πώς το συγκεκριμένο υπουργείο επιφέρει βελτιώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών. Εξέφρασε χαρά, ευθύνη και συγκίνηση γι' αυτή την ημέρα, ενώ επέσημανε τη σημαντική μείωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του ΕΦΚΑ.

Παίρνοντας το λόγο ο απερχόμενος υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, υπογράμμισε τη σημασία της νέας διάταξης που επιτρέπει στα Άτομα με Αναπηρία να εργάζονται χωρίς περικοπές στη σύνταξή τους. Επεσήμανε επίσης επιτυχίες όπως η μείωση των περικοπών για 50.000 συνταξιούχους εργαζόμενους, η επέκταση του επιδόματος μητρότητας και η ασφάλεια των εργαζομένων.

Ως πιο χαρακτηριστικές παρεμβάσεις επί θητείας του πάντως, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε το ξεπάγωμα των τριετιών και το γεγονός ότι παραδίδει την ανεργία σε μονοψήφιο ποσοστό.

Δεν παρέλειψε μάλιστα, να αναφερθεί και στους στενούς του συνεργάτες, τους υφυπουργούς Πάνο Τσακλόγλου τον οποίο χαρακτήρισε «γερό τιμόνι» και Βασίλη Σπανάκη, για τον οποίο δήλωσε χαρακτηριστιιά «Τι να πω για τον Βασίλη Σπανάκη». Ειδικά δε, για την γενική γραμματέα Εργασίας, Άννα Στρατινάκη, υπογράμμισε ότι «οι υπουργοί φεύγουν, η Άννα μένει».

Προηγουμένως, ο Άδωνις Γεωργιάδης, πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ως υπουργός Υγείας, εξέφρασε την υποστήριξή του προς τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, επισκεπτόμενος τα γραφεία του Φορέα.

Ευχαρίστησε την ηγεσία και το προσωπικό για την εντυπωσιακή πρόοδο στον e-ΕΦΚΑ κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Εργασίας. Εξέφρασε βεβαιότητα ότι η ψηφιακή μετασχηματιστική διαδικασία θα συνεχιστεί με επιτυχία υπό τη νέα υπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Εκφράζοντας ικανοποίηση για τα επιτεύγματα όπως η μείωση των ληξιπρόθεσμων συντάξεων, η έκδοση 11.000 επικουρικών μέσα σε 24 ώρες και η απεγκλώβιση συνταξιούχων οφειλετών, υποστήριξε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται ως βοηθός στη σύνδεση του e-ΕΦΚΑ με το υπουργείο Υγείας για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Από την πλευρά του, ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ Αλέξανδρος Βαρβέρης, ευχαρίστησε τον υπουργό τόσο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του, όσο και για τη συνεχή στήριξη στις προσπάθειες που κατέβαλε η Διοίκηση του Φορέα για τον εκσυγχρονισμό του.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:34 - 04 Ιαν 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.