ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Ο Κασσελάκης στρέφει τον ΣΥΡΙΖΑ δεξιότερα, μας αρέσει αυτό

11:25 - 07 Ιαν 2024 | Πολιτική
Γεωργιάδης: Ο Κασσελάκης στρέφει τον ΣΥΡΙΖΑ δεξιότερα, μας αρέσει αυτό
Ο νέος Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη και την υποτιθέμενη πρόταση υπουργοποίησής του το 2019. Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρθρογραφούσε υπερ της ΝΔ και στην συνέχεια όταν γνώρισε τον Αλέξη Τσίπρα «είδε το φως το αληθινό». Ενίσχυσε δε, τα λεγόμενά του επισημαίνοντας πως ο κ.Κασσελάκης κάνει στροφή προς αυτά τα οποία ο ίδιος έγραφε, φέρνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ προς τα δεξία, ενώ ταυτόχρονα σχολίαζει πως «αυτό δεν τρομάζει την ΝΔ, ίσα ίσα μας αρέσει».

Ακόμη, αναφορικά με το «ταξίδι» στις Σπέτσες, της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός απαντά:

«Δεν καταλαβαίνω γιατί έχουν βγάλει τέτοια γκρίνια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα τους πάει διακοπές δωρεάν ο πρόεδρός τους».

Για τον Άντονι Μπλίνκεν και την Τουρκία

«Καταπληκτική ημέρα για την Ελλάδα η συνάντηση Μητσοτάκη - Μπλίνκεν», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης

«Κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν τον Μητσοτάκη ενδοτικό προς την Τουρκια πρωθυπουργό, αλλα αυτό δεν ισχύει. Η Τουρκία αναγκάζεται να μαζέψει τη ρητοτορική της επειδή η Ελλάδα έχει δυναμώσει αυτά τα 4 χρόνια και θα δυναμώσει περισσότερο»

«Εμείς δεν παίρνουμε όπλα για να επιτεθούμε στη Τουρκία, δεν είναι αυτός ο στόχος μας, ο στόχος μας είναι η ευημερία και η ειρήνη στους δύο λαούς», ξεκαθάρισε ο υπουργός και πρόσθεσε πως «Τα F35 θα έρθουν στην Ελλάδα»

Τέλος υπογράμμισε πως «Δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ με την αγορά των F35».

Το Υπουργείο Υγείας

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην τοποθέτησή του στο Υπουργείο Υγείας λέγοντας πως ήταν ήταν ξαφνικό για εκείνον αλλά πολύ τιμητικό.

«Είναι ένας χώρος με μεγάλη ευαισθησία, η υγεία είναι το νούμερο ένα. Είναι ένα ανθρώπινο υπουργείο και η ευθύνη είναι τεράστια», πρόσθεσε

«Έχουμε βάλει μπροστά τα θέματα που πρέπει για την ολιστική αντιμετώπιση του ασθενή, έχουμε πολλές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν. Έχω έρθει αποφασισμένος να κάνω πολλά πράγματα», δήλωσε.

Σχετικά με τις εκκρεμότητες στο υπουργείο Εργασίας ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Είμαι πολύ ευτυχής γιατί 50.000 συνταξιούχοι πήραν αύξηση 30%, αυτά είναι χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό, ως προς την Ειδική Εισφορά Αλλυλεγγύης, η κ. Μιχαηλίδου θα κάνει τη δουλειά όπως πρέπει, παρέδωσα σε μία κυρία που είναι άριστη τεχνοκράτης».

Οργανωμένα η επιστροφή μαθητών στο σχολείο

«Ο ΕΟΔΥ έχει εκδώσει από την Πέμπτη τις οδηγίες βάσει των οποίων πρέπει να επιστρέψουν αύριο τα παιδιά στο σχολεία, θα γίνει οργανωμένα η επιστροφή», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Δεν υπάρχει κανένας φόβος και πανικός, υπάρχει μία πίεση στα νοσοκομεία, αλλά όχι τεράστια πίεση, υπάρχει περισσότερη αύξηση στις εισαγωγες λόγω των ταυτόχρονων επιδημιών», ξεκαθάρισε ο υπουργός και πρόσθεσε «πως είναι όλα υπό έλεγχο, πάντως δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία».

«Η κορύφωση θα γίνει σε δύο έως τρεις εβδομάδες από σήμερα, από Φεβρουάριο αποκλιμακώνεται», είπε.

Σχετικά με τις ελλείψεις των γιατρών στα νησιά ο ίδιος δήλωσε πως «είναι πολύ δύσκολο να πάει σε νησί ένας γιατρός»

«Οι αμοιβες των γιατρών παραμένουν πολύ χαμηλότερες σε σύγκριση με τις χώρες του εξωτερικού, η σύγκριση όμως θα πρέπει να γίνεται με βάση το κόστος ζωής και όχι με τον μισθό. Αυτό βεβαια παραμένει ένα σημαντικό πρόβλημα. Θα εργαστούμε για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα», επεσήμανε και κατέληξε.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:56 - 07 Ιαν 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.