ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Νέα μέτρα κατά της ακρίβειας- Παρεμβάσεις για τα αυθαίρετα

12:51 - 09 Ιαν 2024 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Νέα μέτρα κατά της ακρίβειας- Παρεμβάσεις για τα αυθαίρετα
Νέα μέτρα κατά της ακρίβειας προανήγγειλλε στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης (9/1) ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, στάθηκε ιδιαίτερα στο νέο πλαίσιο για τα αυθαίρετα και δεσμεύθηκε πως θα εντοπίζονται και θα γκρεμίζονται άμεσα.

Ο πρωθυπουργός καλοσώρισε τους υπουργούς στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο για το 2024 λέγοντας ότι «οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι για τη βελτίωση της καθημερινότητας κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα».

Ακρίβεια

Αρχικά, αναφέρθηκε στην ακρίβεια και τόνισε ότι θα ανακοινώσουμε νέες πρωτοβουλίες τις επόμενες ημέρες.

«Βαδίζουμε συντονισμένα με οδηγό αυτά για τα οποία μας εμπιστεύθηκαν οι Έλληνες πολίτες, oι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες παραγωγής αποτελεσμάτων», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Αυθαίρετα

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Κ. Δοξιάδης» για σύγχρονα πολεοδομικά σχέδια σε όλη τη χώρα που έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 400 εκατ. ευρώ.

Ακόμα μίλησε για τις νέες πρωτοβουλίες για την αυθαίρετη δόμηση με μεγάλη καινοτομία ότι «θα μπορούμε με την τεχνολογία να εντοπίζουμε σε πραγματικό χρόνο οτιδήποτε αυθαίρετο χτίζεται στην ελληνική επικράτεια».

Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «θα συζητήσουμε πρωτοβουλίες από την Πολιτική Προστασία για να βάλουμε οριστικό πλαίσιο ασφάλισης ξεκινώντας από τις μεγάλες επιχειρήσεις ώστε η κρατική αρωγή να κατευθύνεται σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη. Η επιστολική ψήφος θα συνοδεύεται από ένα καλοδουλεμένο πλαίσιο τετραετίας για τον απόδημο ελληνισμό, θα μιλήσουμε και για την αναδιάταξη των σιδηροδρόμων μας».

Χαρακτήρισε, δε, «θετική» την εξέλιξη για τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος καθώς «τα αποτελέσματα δικαιώσαν την πολιτική μας, ο ανταγωνισμός δούλεψε».

«Βαδίζουμε συντονισμένα με οδηγό αυτά για τα οποία μας εμπιστεύτηκαν οι πολίτες. Εμείς οι ιδιοι πρέπει να είμαστε οι αυστηροί κριτές της απόδοσής μας και πρέπει να αυξάνουμε τους ρυθμούς. Οι επόμενοι μήνες, 6 μήνες μετά την ανανέωση της θητείας μας, θα είναι μήνες παραγωγής αποτελεσμάτων. Συνέπεια και δουλειά είναι αυτά που θα μας χαρακτηρίζουν και το 2024» έκλεισε την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.