ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καιρίδης για γάμο ομοφύλων: Περίπου 30 οι διαφωνούντες εντός ΝΔ

13:47 - 16 Ιαν 2024 | Πολιτική
Καιρίδης για γάμο ομοφύλων: Περίπου 30 οι διαφωνούντες εντός ΝΔ
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κος Δημήτρης Καιρίδης, υπερασπίζεται θερμά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και θεωρεί πως πλέον ακόμα και εντός της ΝΔ έχει περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των διαφωνούντων.

«Ο γάμος είναι ένας συντηρητικός θεσμός, είναι το θεμέλιο της κοινωνικής συνοχής και το να δίνουμε πρόσβαση σε αυτό τον συντηρητικό θεσμό συνάδει ακριβώς και με την συντηρητική φιλοσοφία της ΝΔ υπέρ της κοινωνικής συνοχής  και προφανώς των ίσων δικαιωμάτων όλων», είπε αρχικά στα Παραπολιτικά, ενώ όταν ρωτήθηκε για τις διαφωνίες εντός ΝΔ απάντησε:

«Νομίζω ότι ο αριθμός βαίνει μειούμενος. Αρχικά υπήρχαν αυτές οι έντονες αμφιβολίες και αμφισβητήσεις, δόθηκαν πολύ τεκμηριωμένες απαντήσεις χθες και από τον κ. Σκέρτσο και από τους υπόλοιπους συνομιλητές και αισιοδοξώ ότι ο αριθμός θα είναι πολύ περιορισμένος. Η εικόνα που έχω είναι ότι αυτοί που θα είναι και στο όχι και στην αποχή θα είναι γύρω στους 30 συνολικά».

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου οι υπουργοί της κυβέρνησης σχολίασε:

«Τα νομοσχέδια έρχονται στη Βουλή με την υπογραφή των υπουργών, δεν μπορεί ο υπογράφων ταυτόχρονα να είναι και αρνητής του νομοσχεδίου που έχει υπογράψει για λόγους και προσωπικής αξιοπρέπειας. Νομίζω αυτό το έλυσε ο ίδιος ο φίλος μου ο Μάκης Βορίδης. Προφανώς είναι στην απόλυτη ευχέρεια του πρωθυπουργού η σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου αλλά η στοιχειώδης συνέπεια επιτάσσει αυτό το πράγμα».

#Poll - Εσείς συμφωνείτε με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια;

Πείτε μας τη γνώμη σας ΕΔΩ

Τελευταία τροποποίηση στις 13:48 - 16 Ιαν 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.