ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαρινάκης: Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια με σεβασμό στα δημόσια οικονομικά

14:28 - 22 Ιαν 2024 | Πολιτική
Μαρινάκης: Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια με σεβασμό στα δημόσια οικονομικά
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πάυλος Μαρινάκης, αναφέρθηκε στα νέα μέτρα στήριξης των οικογένειων που ανακοίνωσε την Δευτέρα (22/1) η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον ίδιο, «η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει στην ελληνική οικογένεια με σεβασμό στα δημόσια οικονομικά, με λελογισμένα μέτρα για να ενισχυθούν κατά το δυνατόν, οι νέοι γονείς απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε πως όπως τόνισε και στο Bloomberg ο Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, «θέλουμε να στηρίξουμε ιδιαίτερα τις νέες οικογένειες, τις οικογένειες με παιδιά. Αυτός είναι ένας τομέας που αποτελεί προτεραιότητα για μας».

Ενώ, στη συνέχεια πρόσθεσε: «γι΄ αυτό το λόγο επεξεργαζόμαστε συνεχώς παρεμβάσεις, σε συνέχεια όσων έχουν ήδη υλοποιηθεί, προκειμένου να στηρίξουμε τους νέους γονείς και να ενισχύσουμε περαιτέρω το πλαίσιο κοινωνικών μέτρων που ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Και σε αυτόν τον τομέα, οι παρεμβάσεις μας είναι δυναμικές και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, καθώς η αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης».

Ακόμη, αναφέρθηκε και στην ασθένεια του πρωθυπουργού, η οποία προβλέπεται να επαναπρογραμματίσει το Υπουργικό συμβούλιο.

«Λόγω ασθένειας του πρωθυπουργού δεν ξέρουμε αν θα γίνει αύριο Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο ενδεχομένως θα επαναπρογραμματιστεί. Κακώς έχει περάσει η εντύπωση ότι είναι έκτακτο, μιλάμε για τακτικό υπουργικό συμβούλιο και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε επίσπευση για ένα συγκεκριμένο θέμα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο υπουργικό συμβούλιο επίκειται και σημαντική παρέμβαση κατά της καθυστέρησης της απονομής της Δικαιοσύνης, είπε ο κ. Μαρινάκης και ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση δεν βάζει σε δημοψήφισμα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Είναι κάτι σωστό και γι’ αυτό το νομοθετούμε αφού βάζει κανόνες σε μιά ιερή διαδικασία. Το κράτος οφείλει να προσπαθεί να δίνει δικαιώματα στους πολίτες και μιλάμε για ισότητα στον πολιτικό γάμο και ισότητα ώστε να μην υπάρχουν παιδιά κατώτερου Θεού, ενώ θα αξιολογούνται και οι δύο γονείς. Το ζήτημα δεν πρέπει να διχάζει. Η Εκκλησία της Ελλάδος διαδραματίζει ρόλο για τον οποίο πρέπει να είμαστε όλοι ευγνώμονες», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ερώτημα σχετικά με το νομοσχέδιο για την οπαδική βία, ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι αγώνες να γίνονται σε ανοιχτά γήπεδα. 

Κατανοώντας την αγνάκτηση φιλάθλων που έμειναν εκτός γηπέδων, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι το διάστημα αυτό δεν πήγε χαμένος καθώς ψηφίζεται ένα πλαίσιο για ασφαλή διεξαγωγή αγώνων. Εμεις θέλουμε να προστατέψουμε τον επαγγελαμτικό αθλητισμό, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος, χρηματοδότηση ενός δισ. προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ήδη έχει αυξηθεί η χρηματοδότηση στα Πανεπιστήμια κατά 50%, είπε ο κ. Μαρινάκης σε άλλη ερώτηση, σχετικά με τα μη κρατικά ΑΕΙ.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.