ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καιρίδης: Οι στρατηγικές προτεραιότητες το 2024- Έμφαση στη νόμιμη μετανάστευση

12:11 - 30 Ιαν 2024 | Πολιτική
Καιρίδης: Οι στρατηγικές προτεραιότητες το 2024- Έμφαση στη νόμιμη μετανάστευση
Εκπρόσωποι των μεταναστευτικών κοινοτήτων συναντήθηκαν την Τρίτη (30/1) με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης, με σκοπό τη δημιουργία ενός ανοικτού και εποικοδομητικού διαλόγου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της μετανάστευσης.

Η συνάντηση έγινε στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με επικεφαλής τον αρμόδιο υπουργό, Δημήτρη Καιρίδη.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Καιρίδης παρουσίασε τις κύριες στρατηγικές προτεραιότητες του υπουργείου για το έτος 2024, επικεντρώνοντας την προσοχή του στη μεταρρύθμιση της νόμιμης μετανάστευσης.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Σοφία Βούλτεψη, επεσήμανε τη σημασία των πολιτικών ένταξης, επικεντρώνοντας την προσοχή της ιδιαίτερα στην ενσωμάτωση των μεταναστών στην αγορά εργασίας.

Οι εκπρόσωποι των μεταναστευτικών κοινοτήτων χαιρέτησαν την πρωτοβουλία του υπουργείου και περιέγραψαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Αυτή ήταν η πρώτη από μία σειρά συζητήσεων που θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, στο πλαίσιο του διαρθρωμένου διαλόγου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με την κοινωνία των πολιτών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ακόμη, ο γγ Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο γγ Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Δημήτρης Ιατρίδης και ο γγ Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας, Ηρακλής Μοσκώφ.

Από τις κοινότητες μεταναστών και προσφύγων συμμετείχαν οργανώσεις «ομπρέλες»: Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, με εκπροσώπηση από χώρες όπως η Αλβανία, η Γεωργία, το Πακιστάν, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Νιγηρία, το Μπουρούντι, η Σενεγάλη, η Κένυα, το Σουδάν, η Ουκρανία, η Τουρκία, η Ακτή Ελεφαντοστού, η Αίγυπτος και το Αφγανιστάν, καθώς και το Generation 2.0 RED, η Πακιστοελληνική Πολιτιστική Εταιρεία και ο Σύλλογος Αλβανών Μεταναστών «Μητέρα Τερέζα».

Παράλληλα, ο κ. Καιρίδης σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ για τις μεταναστευτικές ροές εκτίμησε ότι τον Ιανουάριο θα είναι οι μισές σε σχέση με τον Δεκέμβριο. 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:31 - 30 Ιαν 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.