ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωεκλογές: Απώλειες ΝΔ από Βελόπουλο-Το ΠΑΣΟΚ πήρε τον...αέρα του ΣΥΡΙΖΑ

21:01 - 19 Φεβ 2024 | Πολιτική
Ευρωεκλογές: Απώλειες ΝΔ από Βελόπουλο-Το ΠΑΣΟΚ πήρε τον...αέρα του ΣΥΡΙΖΑ
H ακρίβεια παραμένει το νούμερο ένα πρόβλημα για τους Έλληνες πολίτες, σύμφωνα με το μηνιαίο πολιτικό βαρόμετρο της ΟPINION POLL για το ACTION 24. Οι πολίτες επίσης στηρίζουν τα αιτήματα των αγροτών, εφόσον δεν κλείνουν δρόμους και λίγο παραπάνω από τους μισούς λένε ναι στα μη κρατικά ΑΕΙ. Η ΝΔ παραμένει μακράν πρώτη στην πρόθεση ψήφου, με το ΠΑΣΟΚ να χτίζει διαφορά ασφαλείας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αξιοσημείωτη άνοδο σημειώνει η Ελληνική Λύση.

Ξεκινώντας από τα προβλήματα των πολιτών, η ακρίβεια, οι ανατιμήσεις και η οικονομία γενικώς απασχολούν το 90% των Ελλήνων πολιτών και αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά πως η κυβέρνηση δεν έχει δώσει σε αυτό το κομμάτι πειστικές απαντήσεις.

action1

Μη κρατικά πανεπιστήμια και καταλήψεις

Η κοινωνία εμφανίζεται ελαφρώς διχασμένη για το νομοσχέδιο για τα δημόσια πανεπιστήμια, με το 53,4% να τάσσεται υπέρ.

Την ίδια ώρα το 60% δηλώνει αντίθετο με τις καταλήψεις.

Αγρότες

Αντίθετα, για τους αγρότες η πλειοψηφία της κοινωνίας υποστηρίζει τα αιτήματά τους και θεωρεί πως η κυβέρνηση δεν έχει δώσει αρκετά.

action5

Και σε αυτή την περίπτωση, όμως, οι πολίτες στην πλειοψηφία τους θεωρούν ότι οι αντιδράσεις πρέπει να γίνονται με μέτρο. Πάνω από το 60% διαφωνεί με το κλείσιμο των δρόμων.

action7

Πρόθεση ψήφου

Ενόψει των ευρωεκλόγων η δημοσκόπηση μέτρησε και τη δύναμη των κομμάτων, με τους πολίτες να δηλώνουν σε ποσοστό 70% πως τα προβλήματα της χώρας θα καθορίσουν την ψήφο τους. Μόνο το 13% δηλώνει πως θα ζυγίσει τις εξελίξεις στην ΕΕ και το μέλλον τις ισορροπίες που θα διαμορφωθούν στο νέο ευρωκοινοβούλιο.

Συνεπώς, η εικόνα δεν αλλάζει σημαντικά σε σχέση με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις. Η ΝΔ είναι άνετα πρώτη και το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει πια τον... αέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Αν υπάρχει κάτι το αξιοσημείωτο είναι η άνοδος που εμφανίζει η Ελληνική Λύση που δίνει μάχη με το ΚΚΕ για την τέταρτη θέση.

action8

Παρόμοια εικόνα και στην εκτίμηση ψήφου:

action9

Σε περίπτωση που είχαμε εθνικές εκλογές οι αλλαγές είναι μικρές, με τη ΝΔ να εμφανίζεται ακόμα πιο ενισχυμένη και να... κόβει την άνοδο της Ελληνικής Λύσης. Ουσιαστικά, βλέπουμε ότι στις ευρωεκλογές η ΝΔ είναι πιθανό να έχει διαρροές προς τα δεξιά, λόγω της στροφής προς το κέντρο, κυρίως με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

actioon10

actiontelos

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.