ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέες περιπέτειες: Πιθανές ημερομηνίες και υποψήφιοι

08:47 - 23 Φεβ 2024 | Πολιτική
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέες περιπέτειες: Πιθανές ημερομηνίες και υποψήφιοι
Ραγδαίες εξελίξεις ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ που μόλις τέσσερις μήνες μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη οδηγείται σε νέες εσωκομματικές εκλογές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αμφισβητήθηκε έντονα το τελευταίο διάστημα από αρκετά πρωτοκλασσάτα στελέχη, αλλά καταλύτης για τις εξελίξεις ήταν φυσικά ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέμβασή του με την οποία ζήτησε να γίνουν νέες εκλογές.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωσή του τόνισε πως το κόμμα οδηγείται σε νέα εκλογική ήττα και πρέπει κάτι να γίνει άμεσα. Πρότεινε λοιπόν στον Στέφανο Κασσελάκη να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη βάση.

Λίγη ώρα αργότερα από το βήμα του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης «σήκωσε το γάντι». Ενεργοποίησε τη "βόμβα" Τσίπρα τονίζοντας πως «Πρόεδρος υπό προθεσμία δεν θα γίνω. Θέλω να κριθώ στις πρώτες εθνικές εκλογές. Αφού δεν υπάρχει ομοψυχία, βρείτε μου αντίπαλο και πάμε".

Κάπως έτσι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται και πάλι μπροστά σε κάλπες. Το θέμα είναι πότε και με ποιους υποψήφιους.

Το πρώτο που πρέπει να ρυθμιστεί είνα ασφαλώς το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας. Από την ομιλία Κασσελάκη που μίλησε για τετραπλές κάλπες. Ο κ. Κασσελάκης αναφερόταν στις εκλογές τοπικών και Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος που είναι προγραμματισμένες για τις 10 Μαρτίου.

Αυτή την ημερομηνία επιλέγει ο ίδιος και φυσικά πιέζει τους αντιπάλους του που αν τελικά γίνουν τότε οι εκλογές, θα έχουν πολύ λίγο χρόνο να προετοιμαστούν.

Ο χρόνος, όμως, είναι αλήθεια ότι πιέζει, καθώς στη συνέχεια ακολουθούν τα τριήμερα της Καθαράς Δευτέρας (18/3) και 25ης Μαρτίου.

Το να πάνε ακόμα αργότερα οι εκλογές είναι επίσης παρακινδυνευμένο, καθώς θα είναι πια πολύ κοντά στις ευρωεκλογές που θα γίνουν θυμίζουμε στις 9 Ιουνίου.

Οι αντίπαλοι Κασσελάκη

Το παραπάνω... μπάχαλο είναι μάλλον και ο λόγος που δεν βγήκε αμέσως μπροστά κάποιο στέλεχος να ανακοινώσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το παρασκήνιο αυτές τις ώρες είναι έντονο και οι επόμενες ημέρες του συνεδρίου αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Σε κάθε περίπτωση, φαβορί για να βγει απέναντι στον Κασσελάκη είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας, χωρίς να αποκλείονται και οι εκπλήξεις. Υπάρχει, άλλωστε το σενάριο να βγει μπροστά ένα πιο έμπειρο στέλεχος (πχ Γεροβασίλη), αλλά και αυτή η... δεξαμενή δεν έχει πολλές επιλογές που να εγγυώνται επιτυχία σε μία εκλογική αναμέτρηση τόσο σύντομα. Γι' αυτό και δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμα και η περίπτωση να τρέξει τελικά μόνος στην κούρσα ο Στέφανος Κασσελάκης. Και μετά τις ευρωεκλογές, βλέπουμε...

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 09:39 - 23 Φεβ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.