ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκόπηση: «Ναι» στα μη κρατικά πανεπιστήμια λέει η πλειοψηφία

21:05 - 06 Μαρ 2024 | Πολιτική
Δημοσκόπηση: «Ναι» στα μη κρατικά πανεπιστήμια λέει η πλειοψηφία
Το μεγαλύτερο «κομμάτι» της ελληνικής κοινωνίας επικροτεί την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, όπως φανερώνει η δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του Action24.

Ειδικότερα, το 54,1% δηλώνει υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων και το 41,3% τάσσεται κατά της ίδρυσής τους.

Το 51,3% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι μέσω των μη κρατικών πανεπιστημίων, η Ελλάδα μπορεί να γίνει εκπαιδευτικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής, ενώ το 46,2% που έχει αντίθετη άποψη.

afgdgrsfeaddfsgd

Το 58,6% θεωρεί ότι η ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ θα βοηθήσει στη συγκράτηση της εξόδου χιλιάδων Ελλήνων νέων στο εξωτερικό, ενώ 40% πιστεύει το αντίθετο.

Στο ερώτημα αν η ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων θα συμβάλλει στην αναβάθμιση και των δημόσιων πανεπιστημίων το 52,5% λέει ναι ή μάλλον ναι ενώ το 44,4% όχι ή μάλλον όχι.

befsgrdhtyjyrhtgrs

Σε ό,τι αφορά την κομματική προέλευση του «ναι» στα μη κρατικά ΑΕΙ, το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφηκε μεταξύ των ψηφοφόρων του ΚΚΕ και της Νίκης - στο 17,2% - και μετά κατά σειρά στον ΣΥΡΙΖΑ, στην Πλεύση Ελευθερίας και στην Ελληνική Λύση. Πλειοψηφία υπέρ του «ναι» διαπιστώνεται στη ΝΔ (73,4%) και στο ΠΑΣΟΚ (52,5%). 

Οι περισσότεροι διαφωνούντες βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα 17-29 ετών, ενώ οι περισσότεροι άνω των 65 ετών συμφωνούν με την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

cfvdbgrsfead

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.