ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: «Mετωπική» αντιπαράθεση στις ευρωεκλογές- Τα μεγάλα διλήμματα

21:14 - 11 Μαρ 2024 | Πολιτική
Μητσοτάκης: «Mετωπική» αντιπαράθεση στις ευρωεκλογές- Τα μεγάλα διλήμματα
Από το βήμα του προσυνεδρίου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος για μία "μετωπική" αντιπαράθεση στις ευρωεκλογές:«Με φόντο ευρωπαϊκό, αλλά με περιεχόμενο εθνικό», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ ανέδειξε ως προτεραιότητες της κυβέρνησης τη στήριξη του εισοδήματος των πολιτών, την υγεία και την παιδεία.

Η ομιλία του είχε πολλές αναφορές στις ευρωεκλογές, σημειώνοντας πως «βασικός αντίπαλός μας είναι η χαλαρή ψήφος».

Επιμένοντας στις ευρωεκλογές είπε πως πρόκειται για "μια αναμέτρηση διπλά σημαντική καθώς, από την μία πλευρά, θα κρίνει αν η χώρα θα συνεχίσει να έχει πολιτική σταθερότητα, αν θα μείνει στον δρόμο των αλλαγών. Και αν θα πετύχει, τελικά, τους στόχους με ορίζοντα το 2027" και πρόσθεσε:

"Από την άλλη, αυτές οι ευρωκάλπες θα αναδείξουν την πολιτική δύναμη που επιθυμούν οι Έλληνες ψηφοφόροι να τους εκπροσωπεί στην Ευρώπη.

Ποιο είναι το κόμμα που πιστεύει διαχρονικά στις αξίες της. Αλλά και ποιο θα διεκδικήσει πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντα της πατρίδας στα δύσκολα μέτωπα των Βρυξελλών. Με άλλα λόγια, ποια παράταξη θα είναι δοκιμασμένη και ικανή, ώστε να δυναμώσει την εθνική φωνή έξω από τα σύνορά μας».

Συμπλήρωσε πως «υπάρχει, όμως, και μία τρίτη διάσταση στην επιλογή του Ιουνίου. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την ανάγκη να πάψει να διασύρεται η χώρα διεθνώς. Μόλις πρόσφατα, για παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να ζητήσει μέχρι και τη διακοπή της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης προς την Ελλάδα».

Ακόμα είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει σημαία του το κράτος δικαίου και το ηθικό πλεονέκτημα όπως λέει. Για να στηρίξει αυτή την άποψη αναφέρθηκε στις επιχειρηματικές δραστηριότητες Κασσελάκη, στις καταδίκες υπουργών της κυβέρνησης Τσίπρα στο ειδικό δικαστήριο, αλλά και στην παραδοχή του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού για την υπόθεση Novartis.

Κλείνοντας τις αναφορές στις ευρωεκλογές είπε πως "δεν είναι καιρός για πειράματα" και με το βλέμμα προφανώς στην Ελληνική Λύση, τους Σπαρτιάτες και τη Νίκη είπε πως "κάποια κομματίδια βλέπουν τις ευρωεκλογές ως μεγεθυντικό φακό για τον ανάστημά τους... Ο ψευτοπατριωτισμός αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο του απατεώνα... Η ψήφος του Ιουνίου στη Νέα Δημοκρατία είναι ταυτόχρονη εντολή να πολεμήσουμε πιο δυναμικά για τα εθνικά συμφέροντα στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων".

Αναφερόμενος στις μεγάλες προκλήσεις για την κυβέρνηση είπε πως «προτεραιότητές μας είναι η στήριξη του εισοδήματος απέναντι στην ακρίβεια, η αξιοπρεπής υγεία και η σύγχρονη παιδεία. Τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορούν να κατακτηθούν χωρίς μεταρρυθμίσεις»

Ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στην ακρίβεια και δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει η κυβέρνηση να επιβάλλει πρόστιμα για την αισχροκέρδεια: «Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα βγάλουν υπερκέρδη είναι βαθιά γελασμένοι ήταν το μήνυμά του ενώ πρόσθεσε ότι έχουν ήδη επιβληθεί 16 εκατ. ευρώ πρόστιμα».

Αναφερόμενος στην Παιδεία είπε ότι η κυβέρνηση πέτυχε μια μεγάλη νίκη. «Αυτή είναι μια νίκη της νεολαίας μας και τους Δαπίτες που σήμερα τους βλέπω με γκρίζα μαλιά. Είδαμε μια πολιτική και ιδεολογική γύμνια όσων αντιδρούν στην μεγάλη μεταρρύθμιση. Τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ το οποίο το ήξεραν πράσινο και βάφεται σιγά, σιγά κόκκινο» είπε μεταξύ άλλων.   

Σε ό,τι αφορά την Υγεία είπε ότι είναι μεγάλες είναι οι ανάγκες, έχουν χαθεί πολλές δεκαετίες και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ξεκινούν από το Παπαγεωργίου και το ΑΧΕΠΑ τα απογευματινά χειρουργεία. «Η κυβέρνηση μας δίνει 12,8 δισ για τη δημόσια υγεία» τόνισε και πρόσθεσε στην πολιτική για την πρόληψη που ξεκίνησε η ΝΔ. Είμαστε η παράταξη που στέκεται δίπλα στον πολίτη με μια διαρκή αναμέτρηση με τις παγίδες του παρελθόντος.

Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της ΝΔ με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ παρουσίασε ένα επετειακό σήμα για το κόμμα το οποίο έχει τον αριθμό 50 και στην κορυφή τη φλόγα του... παραδοσιακού γαλάζιου πυρσού. Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης πως το συνέδριο της ΝΔ θα λάβει χώρα στο Ζάππειο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:16 - 11 Μαρ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.