ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τον ΥΠΕΞ του Μαυροβουνίου υποδέχτηκε ο Νίκος Δένδιας

20:31 - 12 Μαρ 2024 | Πολιτική
Τον ΥΠΕΞ του Μαυροβουνίου υποδέχτηκε ο Νίκος Δένδιας
Την Τρίτη (12/3) πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας, Νίκου Δένδια, και του υπουργού Εξωτερικών του Μαυροβουνίου, Φιλίπ Ιβάνοβιτς, όπου συζήτησαν για θέματα διμερούς αμυντικής συνεργασίας. Επιπλέον, ασχολήθηκαν με ζητήματα που αφορούν την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, την κατάσταση στην Ουκρανία και τις εξελίξεις στη Γάζα.

Ο κ. Δένδιας έγραψε σχετικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο Χ:

«Τονίσαμε το εξαιρετικό επίπεδο της διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος και Μαυροβουνίου. Υπογραμμίστηκε η σημασία συνεργασίας στον τομέα της  και φοίτησης Μαυροβουνίων σπουδαστών στις ελληνικές στρατιωτικές σχολές, καθώς επίσης η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των αμυντικών οικοσυστημάτων των δύο χωρών.
 
Αναγνωρίστηκε η συνεισφορά της Ελλάδος, η οποία έχει αναλάβει, στο πλαίσιο του , από κοινού με την , τη διενέργεια αποστολών αστυνόμευσης του εναέριου χώρου του Μαυροβουνίου. Τόνισα ότι η Ελλάδα υποστηρίζει, διαχρονικά, με συνέπεια, την ενταξιακή προοπτική του Μαυροβουνίου και γενικότερα των Δυτικών Βαλκανίων, βάσει των ισχυουσών αρχών.
 
Ανταλλάξαμε, επίσης, απόψεις για τα Δυτικά Βαλκάνια, την Ουκρανία και τις εξελίξεις στη Γάζα».
 
{https://twitter.com/NikosDendias/status/1767534579177382274}
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.