ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έξυπνα σπίτια online στην εποχή του internet of things

11:14 - 01 Οκτ 2014 | Trends
Έξυπνα σπίτια online στην εποχή του internet of things
Πιο έξυπνα προβλέπεται να γίνουν τα σπίτια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Αν και ο βασικός κορμός των καταναλωτών εξακολουθεί να μην κατανοεί πλήρως τι είναι οι "έξυπνες" συνδεδεμένες με το διαδίκτυο συσκευές και πώς λειτουργούν, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια προβλέπεται η υιοθέτηση και η ευαισθητοποίηση του κοινού να κορυφωθεί.

Τι είναι το "Διαδίκτυο των πραγμάτων";

Η ιδέα προβλέπει δύο αποτελεσματικές τεχνολογικές εξελίξεις. Αφενός τη ψηφιοποίηση όλο και περισσότερων μηχανών και αφετέρου την παραγωγή μεγάλου όγκου δεδομένων (big data).

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της υπηρεσίας έρευνας του Business Insider, BI Intelligence, η πρωτότυπη αγορά των διαδικτυακά συνδεδεμένων σπιτιών, προβλέπεται να αυξηθεί καθοριστικά μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Εξετάζοντας την τρέχουσα ψυχολογία των καταναλωτών σχετικά με τις νέες συσκευές, τις πιθανές ευκαιρίες και τα εμπόδια του διαδικτύου των πραγμάτων, η έκθεση αποδεικνύει πως στο μέλλον η έγκριση ενσωμάτωσης των "έξυπνων" συσκευών είναι δεδομένη και στις κορυφαίες εταιρείες της παγκόσμιας αγοράς.

 

connectedhomedevicecategories-1

 

Σημαντικά στοιχεία και τις εκτιμήσεις της έκθεσης αποδεικνύουν πως:

  • Οι πωλήσεις των συνδεδεμένων με το σπίτι συσκευών θα αυξηθούν σε ένα ετήσιο ποσοστό 67% στα επόμενα πέντε χρόνια, αγγίζοντας 1,8 δισεκατομμύρια μονάδες το 2019. Φυσικά, οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες με το σπίτι περιλαμβάνουν όλες τις "έξυπνες" συσκευές οικιακής χρήσης, από πλυντήρια, στεγνωτήρια, ψυγεία, μέχρι και τα συστήματα ασφαλείας -αισθητήρες, οθόνες, κάμερες και συστήματα συναγερμού-, αλλά και ενεργειακού εξοπλισμού, όπως έξυπνες θερμοστάτες και έξυπνο φωτισμό.
  • Τα συνδεδεμένα σπίτια θα αποτελούν περίπου το 25% των πωλήσεων στο ευρύτερο "Διαδίκτυο των πραγμάτων", με το μερίδιο να αυξάνεται σταδιακά σε περίπου 27% το 2019, παράλληλα με την ανάπτυξη σε άλλους τομείς του "διαδικτύου των πραγμάτων".
  • Οι πωλήσεις "έξυπνων συσκευών"που είναι συνδεδεμένα με το σπίτι θα ξεπεράσει τα 61 δισεκατομμύρια δολάρια εσόδων μέσα στο 2015, ενώ ο αριθμός θα αυξηθεί με ένα σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης του 52%, αγγίζοντας τα 490.000.000.000 δολαρίων, το 2019.
  • Πρώτα, το δρόμο για την ευρύτερη υιοθέτηση "έξυπνων συσκευών" για το σπίτι στους καταναλωτές, θα ανοίξει ο εξοπλισμός ενέργειας, συστημάτων ασφαλείας και προστασίας, συμπεριλαμβανομένων συσκευών όπως θερμοστάτες, ανιχνευτές καπνού.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:44 - 01 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.