ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί πρέπει να βάλετε χρώμα στη... διατροφή σας!

10:30 - 17 Οκτ 2016 | Trends
Γιατί πρέπει να βάλετε χρώμα στη... διατροφή σας!
Να λοιπόν που το "βάλε χρώμα στη ζωή σου" δεν περιοριζεται στο ενδυματολογικό κομμάτι... Είναι πλέον γνωστό ότι η κατανάλωση τουλάχιστον 5 μερίδων από φρούτα και λα­χα­νικά ημερησίως είναι ωφέλιμη για την υγεία. Ειδικότερα δε, αν τα φρούτα και τα λαχανι­κά αυτά ποικίλλουν σε χρώματα. Ο λόγος είναι ότι μέσα από την ποικιλία χρωμάτων λαμβάνουμε και ποικι­λία βιταμινών, μετάλλων και φυτοχημικών (ουσίες που δίνουν το έντονο χρώμα στα φρούτα και λαχανικά πχ. χλωροφύλλη).

Το πράσινο

Τα πράσινα φρούτα και λαχανικά περιέχουν φυτοχημικές ουσίες όπως η λουτεΐνη κι οι ινδόλες, που είναι ισχυρά αντιοξειδωτικές. Η κατανάλωση πράσινων φρούτων και λαχανικών ωφελεί στην υγεία των οστών και των δοντιών, βελτιώνει την όραση και μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου. Τα σκούρα πράσινα και φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε φυλικό οξύ και ωφέλιμα για τις εγκύους αλλά και τα άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης. Συνήθη πράσινα φρούτα και λαχανικά στη χώρα μας είναι τα πράσινα μήλα, τα σταφύλια, τα ακτινίδια, τα αχλάδια, το αβοκάντο, οι αγκινάρες, τα σπαράγγια, το λάχανο, το μαρούλι, το μπρόκολο, το σπανάκι, ο αρακάς, η πράσινη πιπεριά, τα αντίβ, τα αγγούρια, τα κολοκυθάκια κλπ.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο fit123.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.