ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοντοζαμάνης: Καλυμμένες 36 από τις 49 κλίνες ΜΕΘ στο «Σωτηρία»

14:05 - 07 Νοε 2020 | ΥΓΕΙΑ
Κοντοζαμάνης: Καλυμμένες 36 από τις 49 κλίνες ΜΕΘ στο «Σωτηρία»
«Στο νοσοκομείο Σωτηρία από τις 49 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ, οι 36 είναι καλυμμένες», τόνισε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναφερόμενος στην πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας, ενώ ακόμη προανήγγειλε και τον διορισμό 1400 γιατρών μέχρι το τέλος του έτους.

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα 104,6, ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε πως «σίγουρα υπάρχει διασπορά του ιού στην κοινότητα, γι΄ αυτό και παίρνουμε αυτά τα μέτρα». Όπως έκανε γνωστό, «στο νοσοκομείο Σωτηρία από τις 49 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ, οι 36 είναι καλυμμένες. Επομένως και το νοσοκομείο αυτό και το σύστημα κρατάει ακόμα».

Προανήγγειλε ακόμη πως περισσότεροι από 1400 γιατροί θα έχουν διοριστεί μέχρι το τέλος του έτους και ήδη αρκετοί από αυτούς είναι στα νοσοκομεία.

«Τουλάχιστον 600 θέσεις έχουν ήδη πληρωθεί. Έχουμε 6.800 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού που ήρθαν στα νοσοκομεία την περίοδο της πανδημίας, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν οι 2.000 προσλήψεις», σημείωσε.

Ο υφυπουργός Υγείας τόνισε πως από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα «έχουν αναπτυχθεί στα δημόσια νοσοκομεία 300 νέες κλίνες ΜΕΘ και συνεχίζουμε».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «και το πιο πλούσιο σύστημα υγείας να είχαμε, η πιο πλούσια χώρα, το πιο ανεπτυγμένο κράτος...βλέπουμε τι γίνεται και στα άλλα κράτη: υπάρχει μία κόκκινη γραμμή που οι δυνάμεις ποτέ δεν είναι ανεξάντλητες».

«Επομένως», κατέληξε, «δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το οριακό σημείο, έχουμε περιθώρια ακόμα. Γι' αυτό έχουμε πάρει εγκαίρως τα μέτρα προκειμένου να αποφύγουμε αυτές τις καταστάσεις».

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας γνωστοποίησε, χθες Παρασκευή, ότι το τελευταίο δεκαήμερο άνοιξαν 109 κλίνες ΜΕΘ-COVID και συνολικά λειτουργούν 1.046 ΜΕΘ στη χώρα μας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.