ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καμπανάκι» για τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας και στην πανδημία

09:45 - 15 Οκτ 2021 | ΥΓΕΙΑ
«Καμπανάκι» για τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας και στην πανδημία
Ιδιαίτερα προβληματισμένος για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και τις συνέπειες που μπορεί να έχει η κακοκαιρία στην εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος, μιλώντας την Παρασκευή (15/10) στον ΑΝΤ1.

Όπως εξήγησε, η κακοκαιρία «δημιουργεί συγχρωτισμό και μη ελεγχόμενες καταστάσεις, η θερμοκρασία είναι χαμηλή και προκαλεί συνθήκες που συμβάλλουν στην παραμονή της πανδημίας ως πρόβλημα».

Μιλώντας για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, ο κ. Δημόπουλος είπε πως «είναι σαφές σε όλους ότι έχουμε ένα ποσοστό συμπολιτών μας που δεν έχουν εμβολιαστεί. Η κινητικότητα προς αυτή την κατεύθυνση είναι πολύ μικρή και δυστυχώς ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός», όπως και ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού».

Χαρακτήρισε, επίσης, σημαντικό στις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ να αναφέρεται πόσοι είναι εμβολιασμένοι και πόσοι ανεμβολίαστοι, που χάνουν τη ζωή τους και για όσους νοσηλεύονται στις ΜΕΘ.

Για τον ιό της γρίπης τόνισε ότι «για δύο χρόνια το ποσοστό των ανθρώπων που εκτέθηκε στον ιό ήταν πολύ μικρός, με αποτέλεσμα φέτος ο ιός να μας βρει απροστάτευτους, εκτός αν προστρέξουμε να κάνουμε το εμβόλιο κατά της γρίπης», το οποίο, όπως είπε, μπορεί να γίνει παράλληλα με αυτό του κορονοϊού. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.