ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Pfizer-BioNTech: Ξεκινούν κλινική δοκιμή συνδυαστικού εμβολίου κατά κορονοϊού και γρίπης

14:47 - 03 Νοε 2022 | ΥΓΕΙΑ
Pfizer-BioNTech: Ξεκινούν κλινική δοκιμή συνδυαστικού εμβολίου κατά κορονοϊού και γρίπης
Κλινική δοκιμή ενός mRNA συνδυαστικού εμβολίου κατά της γρίπης και του κορονοϊού ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι ξεκινούν από κοινού ο φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer και η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech.

Ειδικότερα, ο πρώτος συμμετέχων στην κλινική δοκιμή έχει ήδη λάβει τη δόση του συνδυαστικού εμβολίου RNA (modRNA) τροποποιημένων νουκλεοσιδίων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το υποψήφιο εμβόλιο συνδυάζει το τετραδύναμο υποψήφιο εμβόλιο γρίπης modRNA της Pfizer, qIRV (22/23), το οποίο βρίσκεται επί του παρόντος σε κλινική ανάπτυξη Φάσης 3, και το εξουσιοδοτημένο δισθενές προσαρμοσμένος κατά της παραλλαγής Όμικρον εμβόλιο κατά του κορονοϊού BNT162b2 (Original/Omicron BA) της Pfizer και της BioNTech, τα οποια αμφότερα βασίζονται στην τεχνολογία mRNA της BioNTech.

Η τυχαιοποιημένη μελέτη φάσης 1 που χρηματοδοτείται από τη BioNTech έχει σχεδιαστεί για να αξιολογήσει την ασφάλεια, την ανοσογονικότητα και το βέλτιστο επίπεδο δόσης ενός συνδυασμένου υποψηφίου εμβολίου κατά του κορονοϊού και της γρίπης και διεξάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, με στόχο τη συμμετοχή 180 υγιών εθελοντών 18 έως 64 ετών. Η περίοδος παρακολούθησης για κάθε συμμετέχοντα θα είναι συνολικά έξι μήνες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.