ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξ ολοκλήρου απ'τον ΕΟΠΥΥ η αποζημίωση του εμβολίου της γρίπης

15:13 - 21 Δεκ 2022 | ΥΓΕΙΑ
Εξ ολοκλήρου απ'τον ΕΟΠΥΥ η αποζημίωση του εμβολίου της γρίπης
Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που συζητείται σήμερα (21/12) στη Βουλή, έχει ενσωματωθεί ο εμβολιασμός κατά της γρίπης του ενήλικου πληθυσμού για την περίοδο 2022-2023.

Σύμφωνα με το άρθρο 59 του νομοσχεδίου, ορίζεται ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών Ενηλίκων κατά της γρίπης, κατά την περίοδο 2022-2023, το εμβόλιο κατά της γρίπης αποζημιώνεται εξ ολοκλήρου από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς την ανάγκη προσκόμισης ιατρικής συνταγής.

Παράλληλα, ορίζεται ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός διενεργείται από ιατρούς του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα, ανεξαρτήτως ειδικότητας, καθώς και από φαρμακοποιούς.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο καλύπτει ένα τεράστιο κενό στον χώρο της υγείας και πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που αφορά χιλιάδες ανθρώπους που πάσχουν βαρέως και που μέχρι σήμερα ήταν παρατημένοι από την πολιτεία.

«Αν ακούσουμε τα νούμερα θα πούμε “αν είναι δυνατόν αυτός ο χώρος να μην έχει αυτήν τη θεσμική του διάσταση και τη νομοθετική κάλυψη”. Υπάρχουν 135.000 ασθενείς με τις οικογένειές τους που χρειάζονται τις υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας ετησίως. Το 37% των αναγκών για ανακουφιστική φροντίδα στην Ελλάδα αφορά κακοήθεις νεοπλασίες και το υπόλοιπο 63% χρόνιες ασθένειες.

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πόσους ανθρώπους απασχολεί και αφορά αυτό το νομοσχέδιο. Το 95% από τους ασθενείς αυτούς θα μπορούσαν να λάβουν ανακουφιστική φροντίδα κατ' οίκον. Το 3,5% των ασθενών αυτών έχουν ανάγκη νοσηλείας σε δομές. Υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας χρειάζονται και τα παιδιά τόσο εξαιτίας προβλημάτων κατά τη νεογνική ηλικία όσο και λόγω συγγενών και χρόνιων σοβαρών παθήσεων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.