ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα μηνύματα Παγώνη και Παπαθανάση για κρούσματα κορονοϊού- ελλείψεις φαρμάκων

14:00 - 01 Ιαν 2023 | ΥΓΕΙΑ
Τα μηνύματα Παγώνη και Παπαθανάση για κρούσματα κορονοϊού- ελλείψεις φαρμάκων
Παρέμβαση σε πρωινή εκπομπή πραγματοποίησαν σήμερα 1η Ιανουαρίου η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη αλλά και ο Θανάσης Παπαθανάσης, μέλος Δ.Σ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αναφερόμενοι τόσο στην ανησυχία που υπάρχει λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Κίνα, όσο και στις μεγάλες ελλείψεις ιδιαίτερα σε παιδιατρικά φάρμακα.

Αρχικά η κ. Παγώνη μιλώντας για την περίοδο των εορτών και τα μέτρα προστασίας που συνίσταται να τηρούμε είπε:

«Υπάρχει προβληματισμός για τα κρούσματα του κορονοϊού από την Κίνα, για αυτό να αποφύγουμε τις πολλές αγκαλιές και τα πολλά φιλιά στα τραπέζια. Θέλω να σας πω και κάτι άλλο, σε εσάς τους δημοσιογράφους, που βοηθήσατε πολύ σε αυτά τα πολύ δύσκολα, δυόμιση χρόνια.

Δε θα μπορούσαμε να μεταδώσουμε στον κόσμο με αυτό τον απλό τρόπο γιατί πρέπει να εμβολιαστούν, γιατί πρέπει να συμβουλευτούν τον οικογενειακό γιατρό, γιατί πρέπει να πάρουν τα φάρμακά τους και σε αυτά τα μηνύματα μας βοηθήσατε πολύ».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Παπαθανάσης που απαντώντας στο τι γίνεται με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη φαρμακοβιομηχανία ανέφερε:

«Υπάρχουν πολλά θέματα αυτή την περίοδο πρώτα από όλα με τις ελλείψεις στα παιδιατρικά φάρμακα, καθημερινά έρχονται πολλά παιδάκια να πάρουν φάρμακα, αντιβιώσεις, σιρόπι, κορτιζονούχα κ.α και έχουμε πρόβλημα να τους διαθέσουμε αυτά τα φάρμακα, διότι βρισκόμαστε σε μία δίνη παγκόσμια. Το βασικό πρόβλημα στο κομμάτι της έλλειψης των παιδιατρικών φαρμάκων είναι ότι δεν υπάρχουν πρώτες ύλες και είναι μειωμένη η παραγωγή σε παγκόσμιο επίπεδο και αυξημένη η ζήτηση.

Αυτό θα λυθεί τις επόμενες μέρες σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις που έχουμε από τις φαρμακευτικές εταιρείες γιατί είναι ένα πολύ μείζον θέμα, καθημερινά δεν έχουμε τι να κάνουμε με τα παιδιά μας, ας πούμε ακόμα κι όταν έχουν έναν απλό πυρετό».

«Τα φάρμακα τα οποία είπατε», συνέχισε απευθυνόμενος προς το δημοσιογράφο «που αφορούν χρόνιες παθήσεις και υπάρχει ένα πρόβλημα χρόνιο στο κομμάτι των ελλείψεων, ήδη είδατε την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν παρεμβάσεις από τον Υπουργό Υγείας».

Τέλος η κ. Παγώνη πρόσθεσε ότι «τα φάρμακα θα δίνονται σύμφωνα με τις οδηγίες για μικρά παιδιά, με τις οδηγίες των παιδιάτρων και την επαφή της μητέρας με τον γιατρό. Τον γιατρό δε μπορούμε να τον κάνουμε όλοι και όταν χρειαστούν τα παιδιά φάρμακα, που πραγματικά υπάρχουν ελλείψεις αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να μεταφέρονται ή στα νοσοκομεία ή στα κέντρα υγείας και να μην πανικοβάλλονται οι μαμάδες», κατέληξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.