ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόεδρος ΕΟΦ-Ελλείψεις φαρμάκων: Διαχειρίσιμη η κατάσταση στο τέλος του μήνα

17:31 - 05 Ιαν 2023 | ΥΓΕΙΑ
Πρόεδρος ΕΟΦ-Ελλείψεις φαρμάκων: Διαχειρίσιμη η κατάσταση στο τέλος του μήνα
Για το ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων μίλησε σήμερα (05/01) ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου, εκφράζοντας την άποψή του ότι στο τέλος του μήνα η κατάσταση θα είναι διαχειρίσιμη.

Αναλυτικά, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο κ. Φιλίππου τόνισε ότι «ήδη έχει αρχίσει ομαλοποίηση της αγοράς, η οποία θα γίνει να ξεκινήσει ουσιαστικά σε πολύ εντονότερο ρυθμό όταν θα επέλθει η πλήρης αποκατάσταση της λειτουργικότητας των φαρμάκων.

Κάτι που θα γίνει στην αρχή της επόμενης εβδομάδας, δηλαδή μετά τις γιορτές και θεωρώ ότι μέχρι τέλος του μήνα θα έχουν φτάσει το θέμα των ελλείψεων σε ένα τέτοιο βαθμό που θα είναι διαχειρίσιμο».

«Οι αυξήσεις στα φάρμακα θα είναι στοχευμένες»

Ερωτηθείς ποια φάρμακα θα αυξηθούν και πόσο θα επιβαρυνθεί ο ασφαλισμένος, ο πρόεδρος του ΕΟΦ απάντησε ότι οι αυξήσεις θα είναι στοχευμένες και η επιβάρυνση για κάθε ασθενή πιθανόν να είναι κάποια λεπτά του ευρώ.

«Οι αυξήσεις πάντα είναι με το σταγονόμετρο. Στοχευμένες για φάρμακα κρίσιμα και φτηνά, με σκοπό να προστατευθεί η δημόσια υγεία και να προστατευθεί το οικονομικό συμφέρον τόσο του κράτους όσο και του ασθενούς».

«Εάν βρεθεί κάτι παράτυπο στις 9 πολυεθνικές φαρμάκων, τα ονόματα των εταιρειών θα δοθούν στη δημοσιότητα»  

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να διαπιστωθεί ότι κάτι δεν πάει καλά με τις 9 πολυεθνικές που τροφοδοτούν την ελληνική αγορά με φάρμακα, ο κ. Φιλίππου επισήμανε ότι πέρα του προστίμου που θα τους επιβληθεί, τα ονόματα των εταιρειών αυτών θα ανακοινωθούν και θα αναρτηθούν στην επίσημη σελίδα του ΕΟΦ.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, αυτό θα συμβεί γιατί κάθε τι το οποίο σχετίζεται με τη διακίνηση του φαρμάκου ενέχει και κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.