ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μoderna: «Έτοιμα μέχρι το 2030» εμβόλια κατά του καρκίνου

17:52 - 08 Απρ 2023 | ΥΓΕΙΑ
Μoderna: «Έτοιμα μέχρι το 2030» εμβόλια κατά του καρκίνου
Έτοιμα μέχρι το τέλος της δεκαετίας μπορεί να είναι τα εμβόλια κατά του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Moderna.

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian», o δρ Paul Burton, επικεφαλής ιατρός της φαρμακευτικής εταιρείας Moderna, δήλωσε ότι πιστεύει ότι η εταιρεία θα είναι σε θέση να προσφέρει τέτοιες θεραπείες για «όλα τα είδη των ασθενειών» πιθανώς σε μόλις πέντε χρόνια.

«Θα έχουμε αυτό το εμβόλιο και θα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό και θα σώσει πολλές εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια ζωές. Πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε εξατομικευμένα εμβόλια κατά του καρκίνου έναντι πολλών διαφορετικών τύπων όγκων σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο δρ Μπέρτον.

Ο ίδιος είπε ότι μία μόνον δόση εμβολίου θα μπορούσε να καλύψει διάφορες αναπνευστικές λοιμώξεις επιτρέποντας σε ευάλωτους ανθρώπους να προστατεύονται από τον κορονοϊό, τη γρίπη και τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV) - ενώ οι θεραπείες mRNA θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμες για σπάνιες ασθένειες για τις οποίες δεν υπάρχουν σήμερα φάρμακα.

«Πιστεύω ότι θα έχουμε θεραπείες με βάση το mRNA για σπάνιες ασθένειες, που δεν μπορούσαν να καταπολεμηθούν προηγουμένως με φάρμακα και θεωρώ ότι σε 10 χρόνια από τώρα θα πλησιάζουμε σε έναν κόσμο, όπου θα μπορούμε πραγματικά να εντοπίσουμε τη γενετική αιτία μιας ασθένειας και, σχετικά απλά, θα μπορούμε να την επεξεργαστούμε και να την επιδιορθώσουμε χρησιμοποιώντας τεχνολογία με βάση το mRNA», είπε ο επικεφαλής ιατρός της Moderna.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.