ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Uber: Ελέγχει μέσω… selfies την τήρηση των κανόνων προστασίας

19:07 - 14 Μαϊ 2020 | Τεχνολογία
Uber: Ελέγχει μέσω… selfies την τήρηση των κανόνων προστασίας
Δέκα θέματα τεχνολογίας που αξίζει να διαβάσετε, σήμερα, Πέμπτη.
  1. Η Uber απαιτεί από όλους τους οδηγούς της να φορούν μάσκες από τη Δευτέρα 18 Μαΐου - και χρησιμοποιεί AI για να επιβάλει τους κανόνες αυτούς. Η εταιρεία θα απαιτήσει επίσης από τους οδηγούς να ανεβάζουν selfies με τα καλύμματα προσώπου τους για να φαίνεται η τήρηση των κανόνων.
  1. Το Facebook όρισε την «επιτροπή απορρήτου» στο διοικητικό του συμβούλιο με σκοπό να αποτρέψει ένα άλλο σκάνδαλο, όπως αυτό της Cambridge Analytica. Μαζί με το πρόστιμο των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο Facebook δόθηκε εντολή από το FTC να δημιουργήσει μια επιτροπή απορρήτου στο διοικητικό συμβούλιο.
  1. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Tesla ξανανοίγει το Gigafactory της στη Νεβάδα, αφού παραβίασε τους κανόνες για επανεκκίνηση της παραγωγής στην Καλιφόρνια. Η εταιρεία είπε στο προσωπικό της Νεβάδα ότι μπορούν να μείνουν στο σπίτι, εάν δεν αισθάνονται άνετα να επιστρέψουν στη δουλειά, αλλά ενδέχεται να μην λάβουν τα επιδόματα ανεργίας.
  1. Ο Bill Gates χρηματοδοτεί ένα νέο πρόγραμμα τεστ COVID-19 στο σπίτι, το οποίο πραγματοποιείται ήδη σε 300 άτομα την ημέρα. Το σύστημα ονομάζεται Seattle Coronavirus Assessment Network (SCAN) και θα παραλαμβάνει δείγματα από άτομα που βρίσκονται στο σπίτι.
  1. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Google μείωσε τα diversity προγράμματά της και οι υπάλληλοι δήλωσαν ότι η κίνηση αποσκοπούσε στην αποφυγή αντιδράσεων από μερίδα συντηρητικών. Τρέχοντες και πρώην υπάλληλοι είπαν στο NBC News ότι αρκετά προγράμματα μειώθηκαν επειδή η Google φοβόταν ότι θα φαίνεται προκατειλημμένη έναντι των συντηρητικών.
  1. Ο Mitch McConnell πιέζει τη Γερουσία να εγκρίνει ένα μέτρο που θα επέτρεπε στο FBI να συλλέξει το ιστορικό περιήγησης στο Διαδίκτυο των Αμερικανών χωρίς ένταλμα. Μια άλλη τροπολογία που μπλοκάρει την παρακολούθηση του FBI απέτυχε με μία μόνο ψήφο την Τετάρτη, φέρνοντας την πρόταση του McConnell ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει νόμος.
  1. Σχεδόν 50 βουλευτές του Ηνωμένου Βασιλείου ζήτησαν από το Deliveroo της Amazon να παράσχει PPE και αμοιβή ασθενείας για τους υπαλλήλους παράδοσης φαγητού. Στην επιστολή ζητήθηκε πλήρης αμοιβή για τους υπαλλήλους που εργάζονται όσο εξαπλώνεται ο COVID-19.
  1. Ο Elon Musk πουλάει 5 ακόμη ακίνητα αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, αφού έγραψε στο Twitter νωρίτερα αυτό το μήνα ότι «δεν θα έχει σπίτι». Ο δισεκατομμυριούχος Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla δεσμεύτηκε να πουλήσει τις πολλές ιδιοκτησίες του, ισχυριζόμενος ότι θα χρησιμοποιηθούν για επίθεση εναντίον του.
  1. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airbnb, Brian Chesky, έχει προβλέψει ένα πολύ διαφορετικό μέλλον ταξιδιού και διαβίωσης και ακούγεται αρκετά υπέροχο. Πιστεύει ότι περισσότεροι άνθρωποι θα επιλέξουν να ζήσουν σε διαφορετικά μέρη σε όλο τον κόσμο μόλις υποχωρήσει η πανδημία.
  1. Η start-up τεχνολογίας Workvivo με έδρα την Ιρλανδία έχει συγκεντρώσει 16 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση από την Tiger Global και την Frontline Ventures, έχοντας προηγουμένως υποστηριχθεί από τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του Zoom, Eric Yuan. Το Workvivo, που ιδρύθηκε το 2017, παρέχει μια εσωτερική πλατφόρμα επικοινωνιών για τις εταιρείες που αλληλεπιδρούν και συνδέονται με υπαλλήλους.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.