ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

WhatsApp... τέλος για όσους έχουν παλιά smartphone

11:13 - 29 Δεκ 2020 | Τεχνολογία
WhatsApp... τέλος για όσους έχουν παλιά smartphone
Από την πρώτη κιόλας μέρα του 2021, οι συσκευές με λογισμικό iOS9 και Android 4.0.3 δεν θα υποστηρίζουν την εφαρμογή WhatsApp και οι χρήστες θα χάσουν τόσο την πρόσβαση στις επικοινωνίες που παρέχει η εφαρμογή, όσο και στο περιεχόμενό της.

Υπολογίζεται πως εκατομμύρια άτομα που χρησιμοποιούν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης WhatsApp, θα χάσουν την πρόσβαση σε αυτό από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Αυτό γιατί η δημοφιλής εφαρμογή, σταματά να υποστηρίζει το iOS 9, δηλαδή το λογισμικό της Apple που κυκλοφόρησε το 2015 και είναι η τελευταία ενημέρωση του iPhone 4, καθώς και το Android 4.0.3. 

Τα μοντέλα της iPhone 4S, 5, 5S, 5C και 6S μπορούν να κάνουν ενημέρωση λογισμικού για να διατηρήσουν τη λειτουργικότητά τους.Η διακοπή της υποστήριξης λογισμικού για παλαιότερες συσκευές, είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, καθώς οι εταιρείες, απελευθερώνουν πόρους, με στόχο να υπάρξει βελτίωση του προϊόντος για την πλειοψηφία των χρηστών, με πιο σύγχρονες συσκευές.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία που ανήκει στην Facebook, αποτελεί μία από τις πλέον δημοφιλείς εφαρμογές παγκοσμίως, με 1,5 δισεκατομμύρια χρήστες. Ιδιαίτερα δημοφιλές είναι και σε περιοχές που τα φθηνά και παλαιότερα Smartphones χρησιμοποιούνται από πληθώρα ατόμων.


Οι χρήστες που ανησυχούν για την πρόσβασή τους θα πρέπει να ελέγξουν στις ρυθμίσεις εάν οι συσκευές τους τρέχουν με λογισμικό iOS 9 ή Android 4.0.3.Οι χρήστες που πρόκειται να χάσουν το WhatsApp θα πρέπει να σώσουν τα μηνύματά τους ή να αναβαθμίσουν τα κινητά τους για να μην χάσουν την πρόσβαση στις συνομιλίες και το περιεχόμενό τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.