ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla θα ξεπεράσει και τα αυτοκίνητα

09:44 - 28 Ιαν 2022 | Τεχνολογία
Το ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla θα ξεπεράσει και τα αυτοκίνητα
Με μεγάλη ανυπομονησία περιμένει ένα από τα νέα προϊόντα πάνω στα οποία δουλεύει το 2022 η Tesla ο Έλον Μασκ και δεν πρόκειται για κάποιο αυτοκίνητο.

Ο Μασκ είπε ότι το ανθρωποειδές ρομπότ της εταιρείας που εξελίσσει, το οποίο εσωτερικά ονομάζεται «Optimus», είναι «το πιο σημαντικό προϊόν πάνω στα οποίο δουλεύουμε φέτος».

Ο Μασκ είχε αποκαλύψει για πρώτη φορά το ρομπότ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Tesla τον Αύγουστο. Η αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει το ρομπότ ύψους 1,5 μέτρου και περίπου 57 κιλών να αναλαμβάνει επικίνδυνες σωματικές εργασίες ρουτίνας, αποδεσμεύοντας έτσι τον άνθρωπο. Το Optimus, γνωστό και ως Tesla Bot, θα λειτουργεί με το ίδιο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που τροφοδοτεί την τεχνολογία υποβοήθησης του οδηγού της Tesla, όπως ο Autopilot, είπε η εταιρεία.

Μάλιστα, ο Μασκ εκτιμά ότι το ρομπότ μπορεί να αποδειχθεί μελλοντικά ακόμα και πιο σημαντικό από τα αυτοκίνητα της Tesla.

Όπως είπε, η πρώτη αποστολή του ρομπότ θα είναι πιθανότατα στην Tesla, «μετακινώντας εξαρτήματα μέσα στο εργοστάσιο ή κάτι τέτοιο».

Επαναστατικό προϊόν

Κατά τα αποκαλυπτήρια, ο Μασκ είχε πει ότι το πλάνο είναι να υπάρξει ένα πρότυπο κάποια στιγμή μέσα στο 2022.

«Το θεμέλιο της οικονομίας είναι η εργασία. Τι συμβαίνει, λοιπόν, εάν δεν έχετε πραγματικά έλλειψη εργατικού δυναμικού; Δεν ξέρω καν τι θα σημαίνει πλέον η οικονομία αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Αυτό είναι το θέμα του Optimus και γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό», είπε.

Τα σχόλια του Μασκ μπορεί να απογοητεύσουν τους πελάτες και τους επενδυτές της Tesla που ανυπομονούσαν να ακούσουν νεότερα για τα πολυαναμενόμενα εδώ και καιρό οχήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως τα Cybertruck, Roadster και Semi βαρέως τύπου φορτηγά. Ο Μασκ είπε ότι η Tesla δεν θα παρουσιάσει κανένα νέο μοντέλο οχημάτων το 2022, επειδή αυτό θα ήταν εις βάρος του συνολικού όγκου παραγωγής.

Η Tesla κατέγραψε τριμηνιαία κέρδη- ρεκόρ για το τελευταίο τρίμηνο του 2021, σημειώνοντας καθαρά κέρδη 2,88 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο με έσοδα 17,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.