ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι κορυφαίοι πωλητές smartphones στην Ευρώπη το α' τρίμηνο

18:58 - 25 Μαϊ 2022 | Τεχνολογία
Οι κορυφαίοι πωλητές smartphones στην Ευρώπη το α' τρίμηνο
Τα smartphones αποτελούν πλέον βασικό κομμάτι στη ζωή των Ευρωπαίων και ιδιαίτερα μετά την πανδημία έχει κερδίσει επιπλέον... πόντους.

Τους τρεις πρώτους μήνες του 2022, οι καταναλωτές στην Ευρώπη αγόρασαν 41,7 εκατ. συσκευές smartphones.

Ο όγκος των πωλήσεων ήταν μειωμένος κατά 10% το εξεταζόμενο διάστημα, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ωστόσο, οι αναλυτές είναι αισιόδοξοι ότι η πορεία της αγοράς θα παραμείνει ανοδική, καθώς αποδίδουν την πτώση στο πλήγμα που επιφέρει στις πωλήσεις smartphones η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

“Το μεγαλύτερο μέρος της πτώσης στις πωλήσεις smartphones στην Ευρώπη συνδέεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι αποστολές στη Ρωσία και την Ουκρανία μειώθηκαν κατά 31% και 51% αντίστοιχα σε σύγκριση με το 1ο τρίμηνο του 2021”, τονίζει σε σχετικό της report η Canalys.

Πρακτικά, οι πωλήσεις smartphones στην Ευρώπη μειώθηκαν τους τρεις πρώτους μήνες του 2022 κατά μόλις 3,5% σε ετήσια βάση, αποδεικνύοντας ότι η ζήτηση παραμένει άθικτη και ισχυρή.

Ας μην ξεχνάμε πως ο πόλεμος έχει ανεβάσει τον πληθωρισμό και κατά συνέπεια έχει ροκανίσει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών.

Οι κορυφαίοι πωλητές

Η Samsung βρέθηκε για το 1ο τρίμηνο του 2022 στην πρώτη θέση της ευρωπαϊκής αγοράς smartphones, με μερίδιο αγοράς 35%, καθώς η προσφορά άρχισε να ανακάμπτει για τα μοντέλα χαμηλής και μεσαίας κατηγορίας. Πάντως, οι πωλήσεις της εταιρείας ήταν μειωμένες το εξεταζόμενο διάστημα κατά 9%.

Η Apple, από την πλευρά της, κατατάχθηκε στη δεύτερη θέση της ευρωπαϊκής αγοράς, με μερίδιο αγοράς 21% και άνοδο πωλήσεων κατά 1%, λόγω της ισχυρής ζήτησης για iPhone 13.

Η Xiaomi κατέλαβε την τρίτη θέση, χάρη στη νέα της σειρά Redmi Note 11, ενώ η realme και η OPPO συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα, επιτυγχάνοντας μερίδια αγοράς 5% και 4%, αντίστοιχα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.