ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η στρατηγική του Ντουμπάι για metaverse-Πάνω από 40.000 εικονικές δουλειές

08:45 - 20 Ιουλ 2022 | Τεχνολογία
Η στρατηγική του Ντουμπάι για metaverse-Πάνω από 40.000 εικονικές δουλειές
Τη στρατηγική της για το metaverse παρουσίασε η κυβέρνηση του Ντουμπάι, που έχει ως στόχο η πολυπληθέστερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να γίνει μια από τις 10 κορυφαίες οικονομίες παγκοσμίως στον εικονικό κόσμο.

Η Dubai Metaverse Strategy, που ξεκίνησε τη Δευτέρα, στοχεύει να προσελκύσει περισσότερες από 1.000 εταιρείες blockchain και metaverse στην πόλη, καθώς και να δημιουργήσει περισσότερες από 40.000 εικονικές θέσεις εργασίας έως το 2030.

«Αυτό θα τονώσει περαιτέρω την οικονομία του Ντουμπάι και θα υποστηρίξει το όραμα της κυβέρνησης των ΗΑΕ να αυξήσει τον αριθμό των εταιρειών blockchain κατά πέντε φορές από τον σημερινό αριθμό», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Η Αυτού Υψηλότης Σεΐχης Χαμντάν μπιν Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, πρίγκιπας του Ντουμπάι και πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της πόλης, έκανε την παρουσίαση της στρατηγικής για το metaverse, η οποία σχεδιάστηκε σύμφωνα με τις οδηγίες της Αυτού Υψηλότητας Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, ηγεμόνα του Ντουμπάι.

Το metaverse αναμένεται να συνεισφέρει δραστικά στις προσπάθειες των ΗΑΕ να «παρέχουν καινοτόμες λύσεις, να επηρεάσουν θετικά τις ζωές των ανθρώπων και να μετατρέψουν την πόλη σε έναν από τους πιο έξυπνους κόμβους παγκοσμίως που προσφέρει νέες οικονομικές ευκαιρίες», σύμφωνα με τον Ομάρ μπιν Σουλτάν-Αλ Ολάμα, Υπουργό Τεχνητής Νοημοσύνης και Ψηφιακής Οικονομίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εικονική πραγματικότητα (VR) και η επαυξημένη πραγματικότητα (AR), που διευκολύνουν το metaverse, έχουν δημιουργήσει επί του παρόντος 6.700 θέσεις εργασίας στα ΗΑΕ, συνεισφέροντας περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια στην οικονομία της χώρας.

Μια έκθεση της PricewaterhouseCoopers (PwC) του 2020 ανέφερε ότι οι τεχνολογίες VR και AR θα μπορούσαν να προσθέσουν 4 δισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία των ΗΑΕ έως το 2030.

Το… χρυσωρυχείο του metaverse

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι η πιο πρόσφατη… προσθήκη σε αυτούς που βλέπουν επικερδές μέλλον στο metaverse. Τον Ιούλιο, η κινεζική πόλη Σαγκάη παρουσίασε τη δική της στρατηγική για την οικοδόμηση μιας οικονομίας στο metaverse αξίας 350 δισεκατομμυρίων γιουάν (52 δισεκατομμύρια δολάρια) μέχρι το τέλος του 2025.

Το metaverse προσφέρει μια σειρά από οικονομικές ευκαιρίες παγκοσμίως. Είναι ενδεικτικό ότι οι πωλήσεις ακινήτων στους εικονικούς κόσμους του ξεπέρασαν τα 500 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι το metaverse θα συνεισφέρει έως και 5 τρισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία μέχρι το 2030, ενώ η αγοραστική αξία των NFTs αναμένεται να φτάσει τα 80 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επίσης, οι καταναλωτές αναμένεται να κάνουν αγορές εντός παιχνιδιού ύψους 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2025.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.