ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Amazon λανσάρει νέα Fire tablets που ξεκινούν από $99

08:10 - 22 Σεπ 2022 | Τεχνολογία
Η Amazon λανσάρει νέα Fire tablets που ξεκινούν από $99
Τις τελευταίες εκδοχές των tablets Fire 8 παρουσίασε την Τετάρτη (21/9) η Amazon. Τα τέσσερα νέα μοντέλα είναι το Fire HD 8 στα 99 δολάρια, το Fire HD 8 Plus στα 120 δολάρια, το Fire HD 8 Kids και το Fire HD 8 Kids Pro και τα δύο στα 150 δολάρια.

Πιο συγκεκριμένα, τα Fire tablets της Amazon αποτελούν μια φθηνότερη εκδοχή των iPad της Apple. Εν αντιθέσει με την Apple, η οποία βασίζεται σε ειδικό λογισμικό για το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της, οι συσκευές της Amazon χρησιμεύουν ως πύλη στο οικοσύστημα υπηρεσιών της εταιρείας, όπως ο φωνητικός βοηθός Alexa, η μουσική, τα βιβλία και οι εφαρμογές.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, και τα τέσσερα παραπάνω tablets θα είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία την Τετάρτη και θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται τον επόμενο μήνα. Η νέα γενιά των Fire 8 αποτελείται από πιο λεπτά, ελαφρότερα και ταχύτερα  tablets συγκριτικά με τις προηγούμενες εκδόσεις.

Fire HD 8

Το Fire HD 8, το οποίο βρίσκεται στην τιμή των 100 δολαρίων, είναι 30% ταχύτερο από τον προκάτοχό του. Η μπαταρία του έχει 13 ώρες διάρκεια ζωής, δηλαδή μία ώρα περισσότερη από την προηγούμενη συσκευή. Διαθέτει φόρτιση USB-C και όπως και η προηγούμενη έκδοση, φορτίζεται πλήρως μετά από πέντε ώρες. Μεταξύ άλλων, η Amazon υποστηρίζει ότι το HD 8 είναι δύο φορές πιο ανθεκτικό από το iPad Mini.

Fire HD Plus

Από την άλλη, το Fire HD Plus είναι ακριβότερο κατά 30 δολάρια, φορτίζεται πλήρως μετά από τρεις ώρες και έχει ταχύτερο επεξεργαστή από το βασικό μοντέλο. Το Plus υποστηρίζει επίσης ασύρματη φόρτιση και διαθέτει πιο ευκρινή κάμερα.

Όσον αφορά στα Fire HD Kids and Kids Pro, τα οποία κοστίζουν 150 δολάρια το καθένα, η αγορά τους συνοδεύεται από συνδρομή ενός έτους στο Amazon Kids+, το οποίο περιλαμβάνει περιεχόμενο όπως βιβλία, εφαρμογές και παιχνίδια. Παράλληλα, με την πληρωμή επιπλέον 10 δολαρίων, η Amazon προσφέρει επίσης θήκες της Disney.

Ο τεχνολογικός κολοσσός, εκτός από την παρουσίαση των νέων tablets, δήλωσε ότι θα κάνει τη λειτουργία «Tap to Alexa» διαθέσιμη στα Fire tablets. Η παραπάνω πρωτοβουλία θα δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες να χρησιμοποιούν την Alexa μέσω αφής αντί της φωνητικής εντολής, συμβάλλοντας στη βελτίωση της πρόσβασης για άτομα με δυσκολίες στην ομιλία και την κίνηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.