ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φιάσκο το… πάρτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο metaverse Κύριο

09:36 - 06 Δεκ 2022 | Τεχνολογία
Φιάσκο το… πάρτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο metaverse
Με απόλυτη… αποτυχία στέφθηκε η προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να φέρει πιο κοντά της τους νέους μέσω πάρτι που διοργάνωσε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο metaverse.

Το γκαλά υποτίθεται ότι θα ήταν «διασκεδαστικό, με μουσική» και είχε σκοπό να προκαλέσει το ενδιαφέρον των νέων για τη σφαίρα της ψηφιακής και επαυξημένης πραγματικότητας.

Την Τρίτη, το τμήμα ξένης βοήθειας έκανε το «εικονικό πάρτι» του με στόχο να προσκαλέσει τη νεολαία να εξερευνήσει τις λεγόμενες απεριόριστες δυνατότητες του metaverse.

Παρά το γεγονός ότι ξόδεψε 387.000 ευρώ, το πάρτι κατέληξε σε πλήρες… φιάσκο, καθώς συμμετείχαν μόλις έξι άτομα!

Ανάμεσά τους ήταν ο Vince Chadwick, ένας ανταποκριτής του Devex, ο οποίος μοιράστηκε την εμπειρία του. Όπως είπε, συνάντησε συνολικά άλλους πέντε συμμετέχοντες με τους οποίους αντάλλαξε κάποιες «μπερδεμένες», όπως είπε, κουβέντες και έπειτα έμεινε μόνος του.

Ο ανταποκριτής μοιράστηκε επίσης ένα σύντομο κλιπ στο Twitter που δείχνει μερικά παράξενα σχήματα άβαταρ να χορεύουν σε μια σκηνή δίπλα σε μια τροπική παραλία.

{https://twitter.com/vchadw/status/1597695719787200514}

Φιλόδοξο σχέδιο που απέτυχε παταγωδώς

Το άψυχο εικονικό γκαλά που αξιοποίησε τη δύναμη του metaverse αποδείχθηκε ότι ήταν ζωτικής σημασίας στοιχείο της Πρωτοβουλίας Global Gateway της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που στοχεύει να διαθέσει κεφάλαια έως και 300 δισεκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία διαφόρων υποδομών σε αναπτυσσόμενες χώρες έως το 2027.

Με ένα επίσημο τρέιλερ που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήδη από τα μέσα Οκτωβρίου, η δραστηριότητα υποτίθεται ότι θα ήταν ένα συναρπαστικό και ασυνήθιστο μέσο για τους νέους να εξερευνήσουν την πρωτοβουλία.

Εκπρόσωπος του πρότζεκτ αποκάλυψε ότι στόχευε νεαρά άτομα που περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους σε άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το TikTok και το Instagram, καθώς θέλουν να αυξήσουν τις γνώσεις τους για το τι κάνει η ΕΕ στην παγκόσμια σκηνή.

Ο στόχος… δεν επετεύχθη, με κάποιους, μάλιστα, πριν ακόμα τη διεξαγωγή του, να κάνουν λόγο για «ψηφιακά σκουπίδια» και «καταθλιπτικό και ντροπιαστικό» πάρτι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.