ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

TikTok: Απαγόρευση πρόσβασης μέσω υπηρεσιακών συσκευών σε 19 αμερικανικές πολιτείες

11:16 - 20 Δεκ 2022 | Τεχνολογία
TikTok: Απαγόρευση πρόσβασης μέσω υπηρεσιακών συσκευών σε 19 αμερικανικές πολιτείες
Οι τελευταίες που απαγόρευσαν τη χρήση του TikTok στις συσκευές που ανήκουν στην αμερικανική κυβέρνηση έγιναν χθες, οι πολιτειακές υπηρεσίες στη Λουζιάνα και στη Δυτική Βιρτζίνια.

Πιο συγκεκριμένα, δεκαεννέα από τις 50 αμερικανικές πολιτείες έχουν μέχρι σήμερα εμποδίσει τουλάχιστον μερικώς την πρόσβαση στο TikTok μέσω κυβερνητικών υπολογιστών.

Η εφαρμογή είναι ιδιοκτησίας της κινεζικής ByteDance Ltd που έχει την έδρα της στο Πεκίνο και το μεγαλύτερο μέρος των περιορισμών επιβλήθηκε κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Μερικά μέλη του Κογκρέσου την προηγούμενη εβδομάδα πρότειναν μία απαγόρευση σε παναμερικανικό επίπεδο, ακολουθώντας χώρες, όπως η Ινδία, που έχουν ήδη απαγορεύσει τη χρήση του TikTok.

Το TikTok επανέλαβε χθες μία παλαιότερη ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι η εταιρία είναι «απογοητευμένη από το γεγονός ότι τόσες πολλές πολιτείες ακολουθούν την πολιτική τάση στις ΗΠΑ για την ενεργοποίηση πολιτικών που στηρίζονται σε αβάσιμες πληροφορίες και ψέματα για το TikTok. Οι πολιτικές αυτές, δεν θα προσφέρουν κάτι στην ενίσχυση της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας».

Αμερικανοί αξιωματούχοι και το TikTok συνομιλούν για μήνες, σχετικά με μία συμφωνία που θα μπορούσε να διευθετήσει τις ανησυχίες για την πρόσβαση του Πεκίνου στα προσωπικά δεδομένα των περισσότερων από 100 εκατομμύρια χρηστών της αναφερόμενης εφαρμογής στις ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.