ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple: Ο τεχνολογικός κολοσσός που δεν έχει προχωρήσει σε απολύσεις

19:06 - 03 Φεβ 2023 | Τεχνολογία
Apple: Ο τεχνολογικός κολοσσός που δεν έχει προχωρήσει σε απολύσεις
Τουλάχιστον 50.000 θέσεις εργασίας έχουν «εξατμιστεί» μετά τις απολύσεις που ανακοίνωσαν τους τελευταίους μήνες τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Amazon, η Google ή η Meta, στην προσπάθειά τους να μειώσουν τα κόστη.

Εξαίρεση στον κανόνα φαίνεται πως αποτελεί η Apple, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της εταιρείας, Τιμ Κουκ, δήλωσε χθες ότι οι επιδόσεις της εταιρείας επιβαρύνθηκαν στο τέλος του 2022.

Καθοριστικό ρόλο σε αυτήν την επιβράδυνση διαδραμάτισαν τα προβλήματα παραγωγής στην Κίνα, η άνοδος του δολαρίου και γενικότερα η αβεβαιότητα που επικρατεί στο οικονομικό περιβάλλον.

Ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες όμως, η Apple υιοθετεί διαφορετική στάση, καθώς σύμφωνα με τον Κουκ «όποιες προκλήσεις αντιμετωπίζουμε, η στρατηγική μας είναι πάντοτε η ίδια», συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων «σε καινοτομία, σε άτομα».

Αισιοδοξία παρά τα δυσοίωνα αποτελέσματα

Χθες, τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία έδειξαν ότι τα έσοδα, τα κέρδη και οι πωλήσεις της το τελευταίο τρίμηνο του 2022 ήταν χαμηλότερα από τις προσδοκίες.

Ωστόσο, ο Κουκ παρέμεινε αισιόδοξος αναδεικνύοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2 δισ. ενεργές συσκευές Apple και ότι τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα των iPhone 14 και iPhone 14 Pro Max, έχουν πλέον περιοριστεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.