ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπιλ Γκέιτς: Το ChatGPT θα αλλάξει τον κόσμο μας Κύριο

14:22 - 10 Φεβ 2023 | Τεχνολογία
Μπιλ Γκέιτς: Το ChatGPT θα αλλάξει τον κόσμο μας
Το ολοένα και πιο δημοφιλές chatbot ChatGPT που αναπτύχθηκε από την OpenAI και χρηματοδοτείται από τη Microsoft έχει προσελκύσει την προσοχή του τεχνολογικού κόσμου, με τον Μπιλ Γκέιτς να υποστηρίζει ότι «θα αλλάξει τον κόσμο μας».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Μπιλ Γκέιτς τόνισε ότι «μέχρι τώρα, η τεχνητή νοημοσύνη μπορούσε να διαβάζει και να γράφει, αλλά δεν μπορούσε να κατανοήσει το περιεχόμενο».

«Τα νέα προγράμματα όπως το ChatGPT θα κάνουν πολλές δουλειές γραφείου πιο αποτελεσματικές, βοηθώντας στη σύνταξη τιμολογίων ή επιστολών. Αυτό θα αλλάξει τον κόσμο μας».

Πρόσφατα, ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη του OpenAI για να βελτιώσει τη μηχανή αναζήτησης Bing και το πρόγραμμα περιήγησης Ιστού Edge. 

Σήμερα, έγινε γνωστό ότι μετά τις πειραματικές εξετάσεις που έδωσε στο Αριστοτέλειο το ChatGTP εξετάστηκε και για άδεια γιατρού στις ΗΠΑ. Το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης κατάφερε να περάσει τις απαιτητικές εξετάσεις, τις οποίες ένας υποψήφιος μπορεί να περάσει μετά αρκετά χρόνια ιατρικής εκπαίδευσης και εξάσκησης.

Το ChatGPT πέτυχε σκορ 52,4% έως 70%, όταν το όριο που πρέπει να περάσει ένας γιατρός, είναι περίπου το 60%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.