ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωκοινοβούλιo: Ζητά διαγραφή του TikTok από τα κινητά του προσωπικού

19:29 - 28 Φεβ 2023 | Τεχνολογία
Ευρωκοινοβούλιo: Ζητά διαγραφή του TikTok από τα κινητά του προσωπικού
Τη διαγραφή από τις επαγγελματικές τηλεφωνικές του συσκευές για λόγους ασφάλειας, αναμένεται να ζητήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το προσωπικό του, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα στο Reuters αξιωματούχος της ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απαγόρευση θα ισχύσει επίσης και για τις ιδιωτικές συσκευές στις οποίες όμως είναι εγκατεστημένα τα email του Κοινοβουλίου καθώς και για άλλες συσκευές που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της ΕΕ απαγόρευσαν την περασμένη εβδομάδα το TikTok από τα τηλέφωνα του προσωπικού, για λόγους ασφαλείας.

Η Κομισιόν έστειλε «σήμα» στα στελέχη της να απεγκαταστήσουν την εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο «το συντομότερο δυνατό» και πριν από τις 15 Μαρτίου.

Επίσης χτες, η Οττάβα ανακοίνωσε ότι αποκλείει την κινεζική εφαρμογή TikTok από όλες τις υπηρεσιακές συσκευές της καναδικής κυβέρνησης, καθώς εγκυμονεί κινδύνους για το απόρρητο των επικοινωνιών και την εθνική ασφάλεια.

Την ίδια ώρα οι κυβερνήσεις στη Δύση ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι οι κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας βοηθούν την κυβέρνηση και τις υπηρεσίες πληροφοριών της Κίνας στη συλλογή τεράστιου όγκου δεδομένων από όλο τον κόσμο.

Από την πλευρά του, το Tiktok δηλώνει «απογοητευμένο» από αυτήν την απόφαση η οποία, όπως καταγγέλλει εκπρόσωπος της κινεζικής εταιρείας, ελήφθη «χωρίς να αναφέρονται συγκεκριμένες ανησυχίες σχετικές με το TikTok για την ασφάλεια» και «χωρίς να έχει προηγηθεί επικοινωνία με την εταιρεία προκειμένου να συζητηθούν οι όποιες τυχόν ανησυχίες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.