ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

TikTok: Το Βέλγιο απαγορεύει την πλατφόρμα στα κυβερνητικά τηλέφωνα

16:12 - 10 Μαρ 2023 | Τεχνολογία
TikTok: Το Βέλγιο απαγορεύει την πλατφόρμα στα κυβερνητικά τηλέφωνα
Στη λίστα με τις χώρες της Ευρώπης που επιχειρούν να απαγορεύσουν τη δημοφιλή πλατφόρμα TikTok, προστέθηκε πλέον και το Βέλγιο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ Ντε Κρόο, κάλεσε τις τοπικές κυβερνήσεις να ακολουθήσουν την απόφαση και να απαγορεύουν τη χρήση του Tiktok στα κινητά τηλέφωνα των κυβερνητικών αξιωματούχων και των υπαλλήλων.

«Δεν μπορούμε να είμαστε αφελείς: Η TikTok είναι μια κινεζική εταιρεία που έχει επί του παρόντος εντολή να συνεργάζεται με τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρου σε δήλωση που κοινοποιήθηκε στο POLITICO.

Η βελγική απαγόρευση βασίζεται σε ανάλυση κινδύνου από τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας και σε συστάσεις του εθνικού κέντρου κυβερνοασφάλειας. Εκδόθηκε για περίοδο έξι μηνών, μετά την οποία οι βελγικές αρχές θα επανεκτιμήσουν τις κατευθυντήριες γραμμές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παρόμοιες αποφάσεις έχουν προχωρήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Κομισιόν, εκφράζοντας ανησυχίες για την ασφάλεια των δεδομένων στην πλατφόρμα της κινεζικής ByteDance.

Ως απάντηση σε όλα αυτά, η εταιρεία ανακοίνωσε ένα νέο καθεστώς ασφάλειας δεδομένων, με την ονομασία «Project Clover». H TikTok σημείωσε ότι θα αρχίσει να αποθηκεύει δεδομένα Ευρωπαίων χρηστών σε τοπικές βάσεις φέτος, με τη μεταφορά να συνεχίζεται μέχρι το 2024.

Ως μέρος αυτής της κίνησης, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι σύντομα θα ανοίξει ένα δεύτερο κέντρο δεδομένων στην Ιρλανδία και ένα άλλο στην περιοχή Χάμαρ της Νορβηγίας. Αυτά τα κέντρα δεδομένων θα λειτουργούν από κάποιον τρίτο που δεν έχει αποκαλυφθεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.