ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Meta: Ερευνά τη δημιουργία app που θα ανταγωνίζεται το Twitter

17:33 - 10 Μαρ 2023 | Τεχνολογία
Meta: Ερευνά τη δημιουργία app που θα ανταγωνίζεται το Twitter
Τον νέο «ανταγωνιστή» του Twitter σχεδιάζει να δημιουργήσει η μητρική εταιρεία του Facebook, Μeta, προκειμένου να δελεάσει τους δυσαρεστημένους χρήστες της εταιρείας του Έλον Μασκ.

Πιο συγκεκριμένα, πληροφορίες θέλουν τη Meta Platforms Inc να ερευνά τη δημιουργία ενός νέου app, το οποίο σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters θα βασίζεται σε ένα αποκεντρωμένο πλαίσιο, παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποιεί η Twitter.

«Εξερευνούμε ένα κοινωνικό δίκτυο για την κοινή χρήση ενημερώσεων κειμένου. Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια ευκαιρία για έναν ξεχωριστό χώρο όπου οι δημιουργοί και τα δημόσια πρόσωπα μπορούν να μοιράζονται έγκαιρες ενημερώσεις σχετικά με τα ενδιαφέροντά τους», δήλωσε εκπρόσωπος της Meta στο Reuters σε δήλωση που εστάλη μέσω email.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ινδικός ιστότοπος επιχειρηματικών ειδήσεων Moneycontrol.com ανέφερε για πρώτη φορά την είδηση, επικαλούμενος πηγές.

Η έκθεση ανέφερε ότι η νέα εφαρμογή περιεχομένου της Meta θα υποστηρίζει το ActivityPub, το αποκεντρωμένο πρωτόκολλο κοινωνικής δικτύωσης που τροφοδοτεί τον αντίπαλο του Twitter, Mastodon, και άλλες ομοσπονδιακές εφαρμογές.

Σε αντίθεση με υπηρεσίες όπως το Twitter και το Facebook, τα οποία λειτουργούν υπό τη διαχείριση της εταιρείας, τα αποκεντρωμένα δίκτυα λειτουργούν σε διακομιστές εθελοντών και σε γενικές γραμμές είναι συμβατά μεταξύ τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η σχεδιαζόμενη εφαρμογή θα υπάγεται στο Instagram, του οποίου οι χρήστες θα μπορούν να συνδέονται χωρίς να χρειάζεται να δημιουργούν νέο λογαριασμό.

«Είναι μια στρατηγική το να κυριαρχείς σε όλους τους χώρους κάτω από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να έχεις προσφορές που καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις χρήσης και όλα τα δημογραφικά στοιχεία» σημείωσε ο Jehil Thakkar, Partner στην Deloitte India.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.