ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

TikTok: Απαγόρευση και στα κυβερνητικά τηλέφωνα της Βρετανίας

13:07 - 16 Μαρ 2023 | Τεχνολογία
TikTok: Απαγόρευση και στα κυβερνητικά τηλέφωνα της Βρετανίας
Μεγαλώνει συνεχώς η λίστα με τις χώρες που σκοπεύουν να απαγορεύσουν το TikTok στα κυβερνητικά τους τηλέφωνα, καθώς και η Βρετανία πλέον θα προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση μέσα στην ημέρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της Πέμπτης και έρχεται μετά από σχετική έρευνα του βρετανικού Κέντρου για την Εθνική Κυβερνοασφάλεια.

Έτσι,η Βρετανία προστίθεται στον κατάλογο των χωρών που έχουν απαγορεύσει τη χρήση της κινεζικής πλατφόρμας για αξιωματούχους και υπαλλήλους των κυβερνήσεων τους. Παρόμοιες αποφάσεις έχουν λάβει οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Κομισιόν και το Βέλγιο.

Υπενθυμίζεται πως και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν διεμήνυσε στους Κινέζους ιδιοκτήτες του TikTok (ByteDance) να πουλήσουν το μερίδιό τους στη δημοφιλή εφαρμογή διαμοιρασμού βίντεο, διαφορετικά η εφαρμογή κινδυνεύει με απαγόρευση στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, από την πλευρά της η εφαρμογή σημείωσε ότι η πώληση «δεν θα αντιμετωπίσει ότι γίνεται αντιληπτό ως κίνδυνος ασφάλειας».  «Αν ο στόχος είναι η προστασία της εθνικής ασφάλειας, η πώληση δεν λύνει το πρόβλημα: μια αλλαγή ιδιοκτησίας δεν θα επιβάλει νέους περιορισμούς στις ροές δεδομένων ή στην πρόσβαση», υποστήριξε η εκπρόσωπος του TikTok, Μπρουκ Ομπερβέτερ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.