ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple: Σε ιστορικό υψηλό οι μετοχές μετά από έναν χρόνο

11:14 - 13 Ιουν 2023 | Τεχνολογία
Apple: Σε ιστορικό υψηλό οι μετοχές μετά από έναν χρόνο
Σε νέο ιστορικό υψηλό έφτασε η τιμής της μετοχής της Apple χθες, Δεύτερα, δίνοντας σημάδι ότι ο κλάδος της τεχνολογίας αποκτά ξανά την ηγετική του θέση στον χώρο.

Ειδικότερα, η Apple μέχρι στιγμής φέτος έχει καταγράψει άνοδο πάνω από το 41%, ενώ χθες η μετοχή ενισχύθηκε 1,6%, κλείνοντας τη συνεδρίαση στα 183,79 δολάρια. Πρόκειται για το πρώτο ιστορικό υψηλό της Apple από τον Ιανουάριο του 2022.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η μετοχή της Apple θεωρήθηκε ασφαλές καταφύγιο νωρίτερα φέτος, εν μέσω των αναταραχών στον τραπεζικό τομέα. Παράλληλα, οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι για τα σχέδια της εταιρείας να επεκτείνει και να ανανεώσει την αλυσίδα λιανικής της.

«Η Apple έχει έναν οδικό χάρτη με τον οποίο οι επενδυτές αισθάνονται άνετα, έχει απίστευτες ταμειακές ροές και δεν υπάρχει καλύτερο από αυτό το απίστευτο επιχειρηματικό μοντέλο», ανέφερε ο Wayne Kaufman, επικεφαλής αναλυτής της Phoenix Financial Services στο Bloomberg.

«Η Apple είναι μία από τις μετοχές τις οποίες οι επενδυτές αισθάνονται άνετα να κατέχουν είτε ενισχύονται είτε υποχωρούν, επειδή είναι βέβαιοι ότι θα βγάλουν χρήματα μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε.

Η άνοδος της μετοχής της Apple στήριξε τα ευρύτερα κέρδη της Wall Street, καθώς είναι μακράν η μεγαλύτερη εταιρεία της αμερικανικής αγοράς, αντιπροσωπεύοντας το 7,5% του S&P 500.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.