ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προειδοποίηση Alpha Bank για τη φορολόγηση των ακινήτων

12:18 - 08 Φεβ 2013 | Ακίνητα
Περαιτέρω πτώση της αγοράς ακινήτων προβλέπει η Alpha Bank στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων, εάν δεν υπάρξει λύση στο θέμα της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας.

Όπως παρουσιάζεται στην ανάλυση της τράπεζας, οποιαδήποτε αναπαραγωγή στον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων των υψηλών συντελεστών του ΦΑΠ θα αποβεί μοιραία για την αγορά ακινήτων. Όπως τονίζεται κάτι τέτοιο θα απέτρεπε με βεβαιότητα την όποια προοπτική αναζωπυρώσεως των συναλλαγών στην αγορά ακινήτων που αποτελεί «αδήριτη ανάγκη» για την χώρα.
«Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η εφαρμογή του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων θα είναι ουσιαστικά αδύνατη εάν δεν ανακάμψει η αγορά ακινήτων» σημειώνεται στην έκθεση, και προστίθεται πως η λύση θα πρέπει να αναζητηθεί στην κατάργηση και μη είσπραξη του ΦΑΠ 2011 και του ΦΑΠ 2012 και στην έγκαιρη θέσπιση του ενιαίου φόρου, με χαρακτηριστικά αντίστοιχα του τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) εντός του 2013 και με μικρές αλλαγές στους συντελεστές.
Η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών υπογραμμίζει πως αυτό θα απαιτήσει ελαφρά μεγαλύτερη μέση φορολογική επιβάρυνση από αυτή που εφαρμόζεται σήμερα, επιτρέποντας έτσι και την μείωση της φορολογικής επιβαρύνσεως για τα νοικοκυριά που έχουν μικρότερα σπίτια σε περιοχές με χαμηλότερες αντικειμενικές αξίες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.