ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχονται αρμοδιότητες των Δήμων στις βραχυχρόνιες μισθώσεις Airbnb

08:54 - 15 Απρ 2019 | Ακίνητα
Έρχονται αρμοδιότητες των Δήμων στις βραχυχρόνιες μισθώσεις Airbnb
Νέες δυνατότητες φαίνεται να αποκτούν οι δήμοι αναφορικά με τα μέτρα περιορισμού ως προς τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σε τουρίστες.

Πρόκειται για μια από τις προτάσεις που συζητούνται αναφορικά με τις ρυθμίσεις στην αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων, εκτός από την εφαρμογή του Μητρώου Ακινήτων στο οποίο πάνω από 51.000 ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει από το τελευταίο τρίμηνο του 2018 τα σπίτια που διαθέτουν προς μίσθωση σε τουρίστες μέσα από τις γνωστές πλατφόρμες.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», οι βραχυχρόνιες μισθώσεις αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, οι κ.κ. Νίκος Σκορίνης, υπεύθυνος τομέα Οικονομίας & Ανάπτυξης και μέλος Πoλιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ και Παναγιώτης Αρανίτης από το τμήμα Τουρισμού του κόμματος. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στους εκπροσώπους του ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α. «η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να λάβει κανένα μέτρο χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερώσει και να έχει ζητήσει και την άποψη των ιδιοκτητών που ασχολούνται με την εν λόγω δραστηριότητα και δεν υπάρχει καμία πρόθεση για αιφνιδιασμό».

Εκτός από τις φορολογικές ρυθμίσεις, επί τάπητος τέθηκε και το δικαίωμα μέτρων περιορισμού τοπικά στους δήμους οι οποίοι φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν εντονότερα τα ζητήματα στέγασης. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι δήμοι όπως τα Χανιά, η Σαντορίνη, η Μύκονος και το Ρέθυμνο, όπου τα ζητήματα στέγασης έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις με καθηγητές και φοιτητές να αδυνατούν να βρουν ακίνητο για μακροχρόνια ενοικίαση.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:24 - 15 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.