ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δηλώσεις Covid: Περιθώριο μέχρι 15/12 για διορθώσεις από τους ιδιοκτήτες

08:56 - 10 Νοε 2020 | Ακίνητα
Δηλώσεις Covid: Περιθώριο μέχρι 15/12 για διορθώσεις από τους ιδιοκτήτες
Σύμφωνα με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργου Πιτσιλή, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και τον Αύγουστο, έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν τυχόν λάθη και παραλείψεις στις δηλώσεις απώλειας μισθωμάτων (δηλώσεις Covid) έως και τις 15 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, οι ιδιοκτήτες θα δουν απευθείας στον τραπεζικό τους λογαριασμό το 50% της απώλειας που θα υποστούν για το Νοέμβριο λόγω της υποχρεωτικής μείωσης ενοικίου, που φέρνει το νέο lockdown, με το ποσό να προβλέπεται να καταβληθεί το Δεκέμβριο.

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να υποβάλλουν δήλωση Covid στην ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής «Δηλώσεων Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», την οποία έχει θέσει σε λειτουργία η ΑΑΔΕ στο σύστημα ΤAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.aade.gr/polites/akinita/misthotiria-akiniton.

Επιπλέον, με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί από την Αρχή:

-Για τα μισθώματα της περιόδου Μαρτίου-Οκτωβρίου που μειώθηκαν υποχρεωτικά κατά 40% οι ιδιοκτήτες των ακινήτων δικαιούνται έκπτωση φόρου ίση με το 30% της απώλειας που έχουν. Το ποσό της έκπτωσης συμψηφίζεται με οφειλές του φόρου εισοδήματος, της εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και του φόρου πολυτελούς διαβίωσης  με βάση το φετινό εκκαθαριστικό. Αν περισσεύει ποσό έκπτωσης, αυτό αφαιρείται από την οφειλή του ΕΝΦΙΑ ή από τυχόν άλλες φορολογικές οφειλές του ιδιοκτήτη.

-Για τα ενοίκια του Νοεμβρίου, τα οποία θα μειωθούν υποχρεωτικά λόγω του lockdown, το 50% της απώλειας θα καταβάλλεται στο ιδιοκτήτη του ακινήτου ως αποζημίωση, με πίστωση στον τραπεζικό του λογαριασμό. Γι’ αυτό και το Νοέμβριο οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να υποβάλλουν δήλωση Covid στην ΑΑΔΕ και να δηλώσουν τα μειωμένα ποσά που εισέπραξαν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.