ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρχή του τέλους για τη γραφειοκρατία με τις μεταβιβάσεις ακινήτων

10:15 - 01 Δεκ 2020 | Ακίνητα
Αρχή του τέλους για τη γραφειοκρατία με τις μεταβιβάσεις ακινήτων
Να περιορίσει την γραφειοκρατία με τις μεταβιβάσεις ακινήτων επιχειρεί η κυβέρνηση καθώς, από το Μάρτιο η σταδιακή ενεργοποίηση του σχεδίου της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φορολογίας κεφαλαίου από το γραφείο του συμβολαιογράφου και χωρίς καμία επίσκεψη στην Εφορία θα απαλλάξει τους πολίτες από μεγάλη ταλαιπωρία.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, το μέτρο θα αφορά όλες τις μεταβιβάσεις ακινήτων, δωρεές, γονικές παροχές και κληρονομιές. Το σχέδιο με τις ανατροπές στις μεταβιβάσεις ακινήτων θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται από την άνοιξη με τον ηλεκτρονικό φάκελο μεταβίβασης ακινήτου, που θα περιλαμβάνει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και πιστοποιητικά.

Μέχρι το καλοκαίρι και μόλις τεθούν σε εφαρμογή οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων θα ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την e-υποβολή όλων των δηλώσεων φορολογίας κεφαλαίου στο σύστημα Taxisnet.

Στη συνέχεια θα γίνεται ηλεκτρονικά η διασταύρωση, ο έλεγχος και η επαλήθευση των δηλούμενων στοιχείων, θα βεβαιώνεται ο φόρος και θα εκδίδεται η Ταυτότητα Οφειλής (Τ.Ο.) για την καταβολή του από το φορολογούμενο. Με την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας κεφαλαίου θα ενεργοποιηθούν και οι διατάξεις που έχουν ανασταλεί και προβλέπουν αύξηση από 6 σε 9 μήνες της προθεσμίας υποβολής αρχικών ή νέων δηλώσεων φόρου κληρονομιών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.