ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συν-εργασία: Ανοίγει η Εργάνη για τη β’φάση των αιτήσεων Ιουλίου

07:54 - 05 Αυγ 2020 | Εργασιακά
Συν-εργασία: Ανοίγει η Εργάνη για τη β’φάση των αιτήσεων Ιουλίου
Τις ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων-δηλώσεων α’ και β΄ φάσης για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο από επιχειρήσεις, που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία», ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με το υπουργείο, από τις 5 έως τις 7 Αυγούστου θα μπορούν οι επιχειρήσεις να υποβάλλουν αιτήσεις για αναστολές συμβάσεων μόνο για τους εργαζόμενους, που δεν έχει υποβληθεί αίτηση για τον Ιούνιο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου:

- Το Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη θα είναι ανοιχτό από σήμερα 5 έως και τις 7 Αυγούστου, ώστε να υποβληθούν δηλώσεις ένταξης στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία» μόνο για τον μήνα Ιούνιο.

- Για τον μήνα Ιούλιο - Β' ΦΑΣΗ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν δήλωση από τις 5 Αυγούστου έως τις 24 Αυγούστου του 2020 στο πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη, προκειμένου να εντάξουν τους εργαζομένους τους στο πρόγραμμα αυτό.

- Για τον μήνα Αύγουστο - Α' ΦΑΣΗ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 31 Αυγούστου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι για τον μήνα Ιούλιο η προθεσμία των αιτήσεων για την α’ φάση (υποβολή αίτησης/δήλωσης ένταξης εργαζομένων στον μηχανισμό και ορθών επαναλήψεων) έληξε χθες 4 Αυγούστου.

Επιπλέον, για τον Ιούλιο και για τους κλάδους Τουρισμού - Μεταφορών - Πολιτισμού – Αθλητισμού, καθώς και για τις επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις, εποχικής λειτουργίας, κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών ή τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τις 10 έως τις 25 Αυγούστου.

Η σχετική τροπολογία

Η κυβέρνηση προχώρησε σε μία ιδιαίτερα σημαντική βελτίωση στο μηχανισμό, επιδοτώντας αναδρομικά από την 1η Ιουλίου των εργοδοτικών εισφορών στο 100% για όσους εργαζόμενους εντάσσονται στον μηχανισμό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική τροπολογία του υπ. Εργασίας, θα καταβάλλεται, για το χρονικό διάστημα από 1.7.2020 έως 15.10.2020, από τον κρατικό προϋπολογισμό, κατά ποσοστό 100%, το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών, που αντιστοιχούν στον χρόνο κατά τον οποίο οι εργαζόμενοι που υπάγονται στον μηχανισμό «Συν-εργασία» δεν απασχολούνται.

Τέλος, σημειώνεται πως για τον μήνα Ιούλιο, το συγκεκριμένο ποσοστό ορίζεται σε 60%.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:12 - 05 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.