ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η τηλεργασία ήρθε για να μείνει-Το πλαίσιο και τα κριτήρια

06:59 - 23 Σεπ 2020 | Εργασιακά
Δυνατότητα μέχρι σήμερα, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, έχουν οι εργοδότες των επιχειρήσεων, που βρίσκονται στην Αττική, να δηλώσουν στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ τους εργαζόμενους, οι οποίοι θα ενταχθούν σε καθεστώς τηλεργασίας μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την σχετική νομοθετική διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να σπεύσουν να δηλώσουν εκ των προτέρων τους μισθωτούς τους που θα μπουν υποχρεωτικά σε τηλεργασία, οι οποίοι θα ανέρχονται στο 40% των υπαλλήλων γραφείου (αφορά μόνο όσους εργάζονται σε εσωτερικό χώρο). Η προαναγγελία των εργαζομένων, που θα μπουν υποχρεωτικά σε τηλεργασία, θα γίνει με το Έντυπο Ειδικού Σκοπού «Δήλωση εξ αποστάσεως εργασίας» και αφορά όλες τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αττικής, ανεξαρτήτως KΑΔ, μεγέθους και λειτουργίας.

Την άμεση νομοθέτηση του πλαισίου της εξ αποστάσεως εργασίας προανήγγειλε την Τρίτη, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης. Στο πλαίσιο παρουσίασης τροπολογίας του υπουργείου που αφορά στη δυνατότητα τηλε-εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, λόγω της πανδημίας, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι απουσιάζει από τον χώρο του εργατικού δικαίου ένα σαφές πλαίσιο για την εξ αποστάσεως εργασία η οποία, όπως είπε, «ήρθε για να μείνει». Θα το νομοθετήσουμε στο μεγάλο νομοσχέδιο της εργασιακής μεταρρύθμισης που θα έρθει τον Οκτώβριο, είπε ο κ. Βρούτσης.

Από την πλευρά της, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενη την τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Βρούτσης, δήλωσε πως «είναι αναγκαίο να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο που να ρυθμίζει την εξ αποστάσεως εργασία και να διασφαλίζει:

  • Την άμεση εφαρμογή του θεσπισμένου επιδόματος τηλεργασίας για την κάλυψη των εξόδων του εργαζομένου για την εργασία στο σπίτι.
  • Τη διασφάλιση του ωραρίου εργασίας και το δικαίωμα στην αποσύνδεση. Ο εργαζόμενος δεν έχει υποχρέωση να απαντά σε εταιρικά email εκτός του χρόνου εργασίας του.
  • Κάθε ώρα δουλειάς από το σπίτι πρέπει να αναγνωρίζεται και να αμείβεται. Υποχρέωση ηλεκτρονικής καταγραφής στο Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη» του χρόνου εργασίας και πρόσβαση του ΣΕΠΕ σε αυτά τα δεδομένα για έλεγχο.
  • Η χρήση κάμερας (webcam) να επιτρέπεται αυστηρά στις περιπτώσεις που αιτιολογείται από τις ανάγκες της εργασίας».

Ευπαθείς ομάδες

Σύμφωνα με όσα ορίζει η ΚΥΑ των υπουργών Εργασίας και Υγείας, για τον προσδιορισμό των ευπαθών ομάδων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, προβλέπεται τηλεργασία με αίτημά τους και όπου αυτό δεν είναι εφικτό εφαρμόζεται εργασία back office χωρίς επαφή με κοινό ή και αναστολή σύμβασης.

Η ΚΥΑ διαχωρίζει τους ευπαθείς σε υψηλού και ενδιάμεσου κίνδυνου.

Τα άτομα υψηλού κινδύνου είναι μεταμοσχευμένοι, διαγνωσμένοι με νεοπλασίες, με αιματολογικές κακοήθειες, με βαριά πνευμονοπάθεια (κυστική ίνωση, σοβαρού βαθμού άσθμα, σοβαρού βαθμού χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια - ΧΑΠ, ασθενείς σε μόνιμη οξυγονοθεραπεία (για άλλες αναπνευστικές παθήσεις), άτομα με κληρονομικές  ανοσοανεπάρκειες ή δρεπανοκυτταρική αναιμία ή πολυμεταγγιζόμενα άτομα που λαμβάνουν υψηλές δόσεις κορτικοειδών, έγκυες, άτομα με HIV λοίμωξη, άτομα με βαριά καρδιοπάθεια, με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου.

Τα άτομα ενδιάμεσου κινδύνου είναι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών, άτομα με αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη, με χρόνια πνευμονοπάθεια, με βαριές νευρολογικές/ νευρομυϊκές παθήσεις, με σοβαρή ηπατική ανεπάρκεια (μη αντιρροπούμενη κίρρωση), με υψηλό δείκτη μάζας σώματος, με ανθεκτική αρτηριακή υπέρταση παρά τη μέγιστη αγωγή.

Όταν ένα άτομο συγκεντρώνει περισσότερα του ενός κριτήρια της κατηγορίας ενδιάμεσου κινδύνου, τότε θεωρείται αυτόματα ότι ανήκει στην ομάδα υψηλού κινδύνου.

Η πιστοποίηση ότι ο εργαζόμενος ανήκει σε κάποια ομάδα υψηλού ή ενδιαμέσου κινδύνου γίνεται με αιτιολογημένη γνωμάτευση από τον θεράποντα ιατρό σχετικής ειδικότητας ή από ιατρό σχετικής ειδικότητας Υγειονομικής Δομής (δημόσιας ή ιδιωτικής).

Αριστοτέλης Παππάς

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.