ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα επιδόματα που θα…αναμορφώσει η ομάδα Τσακλόγλου-Το 2021 το πόρισμα

08:06 - 08 Οκτ 2020 | Εργασιακά
Τα επιδόματα που θα…αναμορφώσει η ομάδα Τσακλόγλου-Το 2021 το πόρισμα
Έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021 θα πρέπει να παραδοθεί από την ομάδα εργασίας, που συγκρότησε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου, το πόρισμα για τις παροχές των ασφαλιστικών ταμείων.

Ειδικότερα, τα επιδόματα τα οποία θα εξετάσει η ομάδα εργασίας του κ. Τσακλόγλου είναι τα εξής: επίδομα ασθένειας, επίδομα εργατικού ατυχήματος, επίδομα μητρότητας, έξοδα κηδείας, παροχές κατασκηνώσεων, λοιπές παροχές.

Σημειώνεται ότι το πόρισμα θα επικεντρώνεται σε χρηματικές παροχές. Πρόκειται για τις μη συνταξιοδοτικές παροχές των ταμείων προς τους ασφαλισμένους τους και όχι τα για τα κοινωνικά επιδόματα, που καταβάλλει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια.

Επιπλέον, τα υπό εξέταση πεδία αναμένεται να προσεγγισθούν ως προς:

1. Τις προϋποθέσεις υπαγωγής στην ασφάλιση για παροχές σε χρήμα.
2. Την έκταση κάλυψης.
3. Το ύψος των παροχών.
4. Το εύρος των δικαιούχων.
5. Τη διαδικασία χορήγησης των παροχών.
6. Κάθε άλλο αναγκαίο ζήτημα.

Το πόρισμα θα πρέπει να συμβάλλει ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην κατάρτιση του Ενιαίου Κανονισμού Ασθενείας και Λοιπών Παροχών του e-ΕΦΚΑ. Ως εκ τούτου, οφείλει να εξετάσει διεξοδικά την υφιστάμενη κατάσταση ανά ενταγμένο στον e-ΕΦΚΑ φορέα.

Παράλληλα, οι προτάσεις του παραδοτέου κειμένου πρέπει να συνοδεύονται από ποσοτικά στοιχεία, που θα βασίζονται στην οικονομική τεκμηρίωση των προτάσεων της ομάδας, με γνώμονα τη δημοσιονομική βιωσιμότητα.

Αριστοτέλης Παππάς

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.