ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναδρομικά κληρονόμων: Τον Απρίλιο πληρώνονται οι δικαιούχοι με διαθήκη

17:33 - 13 Φεβ 2021 | Εργασιακά
Αναδρομικά κληρονόμων: Τον Απρίλιο πληρώνονται οι δικαιούχοι με διαθήκη
Σε λειτουργία τίθεται την ερχόμενη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων στις αιτήσεις με διαθήκη, όσον αφορά τα αναδρομικά θανόντων συνταξιούχων.

Μιλώντας στο Mega, η δικηγόρος και εργατολόγος Ματίνα Τριανταφύλλη υπενθύμισε ότι στις 8 Φεβρουαρίου έγινε η πληρωμή συνολικού ύψους 40.096.308,56 ευρώ σε 63.207 κληρονόμους, ενώ 30.000 αιτήσεις απορρίφθηκαν.

Σε ό,τι αφορά την πληρωμή των αναδρομικών σε όσους έχουν κληρονομικό δικαίωμα από διαθήκη, θα γίνει στις 12 Απριλίου. Υπενθυμίζεται ότι από τις 10 Φεβρουαρίου οι δικαιούχοι έχουν την ευκαιρία να διορθώσουν ή να συμπληρώσουν την αίτησή τους.

Για τις αιτήσεις που δεν εκκαθαρίστηκαν, θα ζητηθεί από τους δικαιούχους να διορθώσουν τα στοιχεία τα οποία καταχώρισαν και δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του αιτήματος τους και αν αυτό δεν καταστεί δυνατό θα σταλούν στα τμήματα πληρωμών των υποκαταστημάτων του e-ΕΦΚΑ για διόρθωση και εκκαθάριση.

Στα τμήματα πληρωμών θα σταλούν επίσης 5.781 αιτήσεις κληρονόμων β’ βαθμού για τις οποίες δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τη μηχανογραφική επεξεργασία με στόχο να πληρωθούν στην 3η προγραμματισμένη πληρωμή που είναι στις 10 Απριλίου 2021.

Πέραν της καταβολής των αναδρομικών σε όσους έχουν κληρονομικό δικαίωμα από διαθήκη, έχει προγραμματιστεί για τις 10 Μαρτίου η πληρωμή των κληρονόμων που θα υποβάλουν οριστικά τα απαιτούμενα έγγραφα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Η προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου είναι ενδεικτική και η ηλεκτρονική υπηρεσία θα παραμείνει ανοικτή για την υποβολή δικαιολογητικών και μετά την ημερομηνία αυτή εφόσον καθυστερήσει η έκδοση των αναγκαίων πιστοποιητικών.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:51 - 13 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.