ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χατζηδάκης: «Σύμμαχοι» οι λογιστές στην επιτάχυνση της απονομής συντάξεων

19:40 - 02 Απρ 2021 | Εργασιακά
Χατζηδάκης: «Σύμμαχοι» οι λογιστές στην επιτάχυνση της απονομής συντάξεων
Τον σημαντικό ρόλο και την αρωγή των Λογιστών-Φοροτεχνικών στην υλοποίηση των μέτρων του Υπουργείου Εργασίας, μέσα από τις δεκάδες πλατφόρμες για την οικονομική στήριξη των εργαζομένων και των εργοδοτών από τις επιπτώσεις της πανδημίας και την καταπολέμηση των συνεπειών του κορονοϊού, αναγνώρισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας σε διαδικτυακό σεμινάριο της ΠΟΦΕΕ, ο υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστεί και να οργανωθεί πιο αποτελεσματικά η συνεργασία του Κλάδου των Λογιστών – Φοροτεχνικών με το Υπουργείο και τον e-ΕΦΚΑ.

Εστιάζοντας σε αυτό ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι "χωρίς καμιά αμφιβολία οι Λογιστές όπως αποδεικνύεται στη σημερινή εκδήλωση είναι σύμμαχοι του e-ΕΦΚΑ, αλλά και του ασφαλισμένου στην προσπάθεια τα πράγματα σε σχέση με όλες τις διαδικασίες και πέρα από τις συντάξεις του ΕΦΚΑ να εξελιχθούν με μεγαλύτερες ταχύτητες και να γίνει ο Οργανισμός πιο φιλικός στους πολίτες και τους ασφαλισμένους. Αυτή είναι η προστιθέμενη αξία του σημερινού ηλεκτρονικού συνεδρίου".

Αναφερόμενος ειδικότερα στο σχέδιο του Υπουργείου και του e-ΕΦΚΑ για την αξιοποίηση πιστοποιημένων επαγγελματιών (Λογιστές – Δικηγόροι), προκειμένου να συνδράμουν το έργο των υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ στην επιτάχυνση της έκδοσης των συντάξεων, με την έκδοση σχετικών βεβαιώσεων, ανέφερε "ότι αυτό το κάνουμε σε συνέχεια αντίστοιχων ρυθμίσεων που υπάρχουν.  Για τους Λογιστές, ας πούμε στις εφορίες, τους Δικηγόρους στο κτηματολόγιο, τους Μηχανικούς στις πολεοδομίες" και πρόσθεσε ότι "είναι μια ρύθμιση κοινής λογικής που εντάσσεται στη συνολική απόφαση της Κυβέρνησης να επιταχυνθεί η έκδοση των συντάξεων. Επομένως θεωρούμε και τους Λογιστές και τους Δικηγόρους συμμάχους στη μεγάλη κοινωνική προσπάθεια που κάνουμε να δοθούν οι συντάξεις μια ώρα αρχύτερα".  

Κλείνοντας, εξήρε τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Για το έργο του e-ΕΦΚΑ στην εν δυνάμει εξέλιξη του ηλεκτρονικού εκσυγχρονισμού, είπε ότι η πράξη μιλά σήμερα με αυτή την εκδήλωση της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και της Διοίκησης του e-ΕΦΚΑ, όπου παρουσιάζεται από τον κ. Χάλαρη και τα στελέχη, ένα μέρος από την όλη η παραγωγή του έργου: "Οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ - O Λογιστής – Φοροτεχνικός και η επιχείρηση".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.