ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απονομή συντάξεων: Ξεκινά η εκπαίδευση για δικηγόρους και λογιστές

18:49 - 22 Αυγ 2021 | Εργασιακά
Απονομή συντάξεων: Ξεκινά η εκπαίδευση για δικηγόρους και λογιστές
Εκκινεί αύριο (23/8) ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης όσων δικηγόρων και λογιστών – φοροτεχνικών επιθυμούν να πιστοποιηθούν και να ενταχθούν στο σύστημα απονομής συντάξεων.

Επιπλέον, λόγω του μεγάλου αριθμού αιτήσεων (ξεπέρασαν τις 3.600), αποφασίστηκε από τον e-ΕΦΚΑ στον πρώτο κύκλο να συμμετάσχουν συνολικά 1.200 άτομα, παρά τις αρχικές εξαγγελίες περί 180 ατόμων. Πρόκειται για 800 δικηγόρους και 400 λογιστές – φοροτεχνικοί.

Για την εκπαίδευση- πιστοποίηση, που στοχεύει στην ταχύτερη απονομή των συντάξεων, τηρείται σειρά προτεραιότητας με βάση το χρόνο υποβολής της αίτησης.

Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζει σύντομα να ξεκινήσει και ο δεύτερος κύκλος εκπαίδευσης-πιστοποίησης.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί τόσο ασύγχρονα, μέσω διαδραστικής διαδικτυακής πλατφόρμας (Moodle), στον ιστότοπο howto.gov.gr, όσο και με διαδικτυακά μαθήματα σε πραγματικό χρόνο.

Η εκπαίδευση θα απαρτίζεται από τα εξής μαθήματα:

  • Νομοθεσία θεμελίωσης δικαιώματος.
  • Νομοθεσία νομιμοποίησης χρόνου ασφάλισης και χρήσης του στην απονομή σύνταξης (ανακεφαλαίωση-βεβαίωση χρόνου ασφάλισης μισθωτών και μη μισθωτών, διαπίστωση οφειλών, ενδεχόμενη αναθεώρηση πληρωμών ασφαλιστικών εισφορών, ρυθμίσεις οφειλών μη μισθωτών, αναγνώριση πλασματικών χρόνων ασφάλισης)
  • Υπολογισμός κύριας σύνταξης με τους κανόνες του Ν. 4387/2016 & του Ν. 4670/2020
  • Δικαιολογητικά
  • Εκπαίδευση στη χρήση εφαρμογών και μηχανογραφικών συστημάτων

Κάθε εκπαιδευτική ενότητα περιλαμβάνει: (α) εκπαιδευτικό βίντεο (παρουσίαση), (β) σημειώσεις, (γ) εκπαιδευτικό υλικό και (δ) τεστ αυτοαξιολόγησης γνώσεων ενότητας (quiz). Οι εξετάσεις πιστοποίησης θα διεξαχθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.