ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΣΥ: Προ των πυλών η προκήρυξη για 4.910 μόνιμες θέσεις

07:57 - 21 Οκτ 2021 | Εργασιακά
ΕΣΥ: Προ των πυλών η προκήρυξη για 4.910 μόνιμες θέσεις
Έτοιμη προς έκδοση είναι η μεγάλη προκήρυξη ΑΣΕΠ του υπουργείου Υγείας για 4.910 προσλήψεις στα νοσοκομεία για νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε πρόσφατη συνέντευξή του, η προκήρυξη πρόκειται να δημοσιευθεί ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο, ενώ σίγουρα θα έχει εκδοθεί μέσα στο Νοέμβριο το αργότερο.

«Αυτή τη στιγμή, στο ΕΣΥ έχουμε 2.100 μόνιμους ιατρούς που μπήκαν τα τελευταία δύο χρόνια και είναι 2.000 επικουρικοί και αντιστοίχως είναι άλλοι 12.000 επικουρικοί νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

Ενδεχομένως μέσα στον Οκτώβριο, σίγουρα μέσα στο Νοέμβριο, αναμένεται προκήρυξη για 4.000 νοσηλευτές και για 910 άτομα λοιπών ειδικοτήτων.

Βγήκαν και 534 γιατροί πριν μερικές ημέρες. Αυτό, προσέξτε, αφορά τις προσλήψεις για το 2021. Δηλαδή είναι οι προσλήψεις που έχει δεσμεύσει το Υπουργείο Υγείας για το 2021 και έπονται και επόμενες προκηρύξεις.

Η βούληση της Πολιτείας είναι όλοι όσοι συμμετείχαν και στήριξαν το σύστημα αυτή την περίοδο να έχουν μία ειδική, συνταγματικά συμβατή μοριοδότηση, έτσι ώστε κατά βάση να είναι αυτοί που θα καλύψουν τις μόνιμες θέσεις» διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας.

Κρίσιμη η αναγνώριση ειδικής εμπειρίας ΑΣΕΠ για το υπουργείο

Οι προσλήψεις αφορούν όλη την επικράτεια που είναι οι 910 θέσεις διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, οι 4.000 θέσεις μόνιμου προσωπικού νοσηλευτών, όπως και η προκήρυξη των 534 θέσεων για μόνιμες θέσεις ιατρών που δρομολογούνται.

«Η μία προκήρυξη που αφορά τους ιατρούς έχει προχωρήσει και οι άλλες δύο θα δρομολογηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα», σημείωσε, ενώ για το θέμα αναγνώρισης της ειδικής εμπειρίας που σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του βρίσκεται στο ΣτΕ, ο κ. Πλεύρης εκτίμησε ότι «πρέπει να υπάρξουν και ειδικές συνθήκες για τους ανθρώπους οι οποίοι εργάστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας».

Όπως έχει τονίσει, πρόθεση του υπ. Υγείας είναι «όλοι όσοι υπηρετούν στο σύστημα με επικουρικές συμβάσεις, να ανανεωθούν».

«Βγαίνουνε προκηρύξεις και τι λέμε; Ότι σε αυτές τις προκηρύξεις θα συνυπολογιστεί η παρουσία τους. Για να μπορέσουν όμως να μείνουν στο σύστημα και να μην έχουμε μη συνταγματικές διαδικασίες, θα μπουν μέσω προκηρύξεων», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

«Και ήδη οι πρώτες προκηρύξεις βγαίνουν. 4.000 νοσηλευτές, 910 λοιπό προσωπικό. Θα βγουν και άλλες», πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.