ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απεργία την Πέμπτη 16/3: Ποιοι συμμετέχουν-Τι ισχύει με τα ΜΜΜ

16:31 - 14 Μαρ 2023 | Εργασιακά
Απεργία την Πέμπτη 16/3: Ποιοι συμμετέχουν-Τι ισχύει με τα ΜΜΜ
«Παραλύει» η χώρα την Πέμπτη 16 Μαρτίου, μετά την προκήρυξη πανεργατικής απεργίας από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ στον απόηχο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

«Όλες οι ζωές μετράνε» τονίζει η ΓΣΕΕ και απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που έλαβε από το Γενικό Συμβούλιο, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη 16 Μαρτίου, κατεβάζοντας «ρολά» στο Δημόσιο.

Απεργία κηρύχθηκε και για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, με απόφαση που ελήφθη στο 28ο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Τι ισχύει με τα ΜΜΜ

Από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας δεν θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία στην Αθήνα, στο πλαίσιο της συμμετοχής στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΑ,  έχει απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος.

Κλειστά και τα σχολεία 

Κλειστά θα μείνουν και τα σχολεία την Πέμπτη 16 Μαρτίου, καθώς η ΟΛΜΕ ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει «συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 16/3» και καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 και σε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις ανά τη χώρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.